Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dvě SUV i sportovní kupé. Luxusní značka Hyundaie poodhalila plány

Naše téma
Redakce | 20.05.2016
Genesis G90. | foto: Hyundai
Hyundai loni na podzim oznámil vytvoření samostatné značky Genesis, jejíž logo by měly nést luxusní vozy. Informace uniklé z interní prezentace ukazují, že Genesis chce do roku 2020 nabídnout šest modelů.
Už loni přitom byla představena vlajková loď Genesis G90. Velký sedan na délku měří 5205 milimetrů, široký je 1915 mm, vysoký 1495 mm a rozvor dosahuje 3160 milimetrů. G90 tak přerůstá například Mercedes-Benz třídy S.

Představení limuzíny Genesis G90 najdete zde.

Do roku 2017 pak má nabídka značky Genesis zahrnovat už tři modely. Velký sedan totiž doplní menší sourozenci. Zatímco G80 zřejmě bude modernizovanou podobou vozu, který už známe jako Hyundai Genesis, nejmenší G70 bude úplně novým autem.

Podobu budoucího konkurenta BMW řady 3, Mercedesu třídy C nebo Jaguaru XE automobilka částečně naznačila studií představenou letos na autosalonu v New Yorku.

Genesis New York Concept.


Více informací o studii Genesis New York Concept najdete zde.

Mezi lety 2017 a 2020 dorazí další trojice. Nejprve větší SUV, po něm pak SUV menší a nakonec také klasické kupé. Tím se modelová řada zřejmě na čas uzavře.

Zajímavé však je, že Genesis nemyslí jen na luxus. Plánuje totiž také sportovní verze svých vozů. Jejich vývoj, úpravu a nastavení bude mít na starost divize N, tedy sportovní oddělení automobilky Hyundai.

Hyundai chce modely Genesis prodávat po celém světě, nejprve je však nabídne na domácím jihokorejském trhu. Pak bude následovat Severní Amerika, Evropa se dočká ještě později.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů