Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS pracuje na nové vlajkové lodi. Velký sedan však dorazí až v roce 2018

Naše téma
Redakce | 15.07.2015
Citroën Numéro 9. | foto: Citroën
Mladá automobilka DS, která vznikla osamostatněním luxusní divize Citroënu, pracuje na nové vlajkové lodi. Ambice nemá zrovna malé: novinka by pro DS ráda získala i zákazníky prémiových německých značek.
Informací o novém modelu však zatím není mnoho. Podle francouzského serveru auto-moto.com půjde o klasický čtyřdveřový sedan, jehož délka by mohla dosahovat až pěti metrů. A přestože mezi konkurenty řadí například i Audi A6 a BMW řady 5, má proti německým prémiovkám nabídnout cenově přijatelnější luxus.

Že uvažuje o vstupu do vyšších sfér, automobilka DS naznačila už v roce 2012. Tehdy na autosalonu v Pekingu přestavila zajímavý koncept Numéro 9.

Plánovaná vlajková loď, zatím označovaná jako DS 8, si z této studie však zřejmě mnoho nevezme. Její vzhled by totiž měl kombinovat především design nejnovějšího konceptu Divine DS (na fotografii níže) s detaily připomínajícími slavný Citroën DS z roku 1955.

Koncept Divine DS.



O technice se toho pochopitelně příliš neví, jistotou se zdá být jen nasazení modulární platformy EMP2 (tu využívají například Peugeot 308 a Citroën C4 Picasso) a využití přeplňovaných čtyřválců. Předpokládat lze také hybridní verzi s pohonem všech kol.

Nový sedan by se na trhu měl objevit v roce 2018 a nejprve zamíří do prodeje v Číně, kde má značka DS silné postavení. Tamní zákazníci navíc klasické čtyřdveřové sedany milují. Později však novinka zamíří i do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů