Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS má v nabídce druhý nový model. V Praze také otevřelo speciální autosalon

Naše téma
Radek Pecák | 07.06.2019
dalších 6 fotek
DS3 Crossback | foto: DS
DS 3 Crossback je malý automobil, kterým chce luxusní divize francouzského koncernu PSA konkurovat například Mini Countrymanu nebo Audi Q2
Nejméně 560 000 Kč bude muset zaplatit zájemce o luxusní malé SUV, které začalo v České republice nabízet tuzemské zastoupení značky DS Automobiles. Zákazníci si ho nyní můžou přijít prohlédnout také do zbrusu nového showroomu, který začíná fungovat na Černém mostě v Praze.

Kromě něho si tam lze prohlédnout, vyzkoušet, a případně také koupit podstatně větší typ - DS 7.

Přestože se jedná o vůz s tvarem SUV, nabídne pouze pohon předních kol. Zatím jsou v nabídce klasické spalovací motory, jak benzinové, tai i dieselové. Základní verzi pohání zážehová dvanáctistovka s výkonem sto koňských sil, dále je možnost zvolit vyšší výkonové verze téhož agregátu (s výkony 130, případně 156 koní) nebo dieselové motory. Ty můžou být naladěny buď na výkon 100, případně 130 koňských sil. Vždy ale pocházejí z jednoho typu agregátu - 1.5 Blue HDi.

DS bude vůz vyrábět jak s manuální, tak i automatickou převodovkou. Ještě v závěru roku se má ale dostavit plně elektrická varianta. Předpokládá se dojezd na jedno nabití baterie s kapacitou 50 kW kolem 320 kilometrů.

Výbava automobilu je bohatá. Zajímavostí je použití například klik, které jsou během jízdy plně zapuštěny do karosérie, ve výbavě mohou být třeba také LED světlomety s Matrix funkcí. Výbavových stupňů je celkem pět. Již ten základní s názvem Be Chic obsahuje například startovací tlačítko, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, rezervní kolo, klimatizaci, digitální přístrojový štít či pětiletou záruku.

Unikátní službou je servisní smlouva na pět let nebo na šedesát tisíc kilometrů. V její rámci vlastník nového DS 3 Crossback nebude ve zmíněné lhůtě nic platit za prohlídky, výměny oleje a dokonce třeba ani za opotřebované brzdové destičky nebo jiné díly vozu. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů