Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

DS 7 Crossback je francouzské SUV, které dopředu pozná nerovnosti na silnici

Naše téma
Jan Zajíc | 07.03.2017
dalších 16 fotek
DS 7 Crossback. | foto: DS Automobiles
Automobilka DS, dříve luxusní značka francouzského Citroënu, na autosalonu v Ženevě představila model DS 7 Crossback. Nové SUV chce zatopit prémiové konkurenci.
Novinka je 4,57 metru dlouhá, 1,89 metru široká a 1,62 metru vysoká a její vzhled odpovídá stylu značky. Hlavním prvkem je tedy výrazná maska chladiče s chromovanými "křidélky", která zasahují až pod světlomety. Ty jsou mimochodem diodové, adaptivní a jednotlivé segmenty mají připomínat diamanty.

Zajímavé detaily ale najdeme i vzadu. A vlastně také v interiéru, který má vynikat zpracováním i použitím hodnotných materiálů. Nechybí digitální přístrojový štít a dotykový displej infotainmentu - obě obrazovky mají úhlopříčku 12 palců.

Čtěte také: Druhá generace nejprodávanějšího Volva je venku. Prohlédněte si novou XC60

K dispozici bude několik motorizací. Základem je přeplňovaný tříválec o objemu 1,2 litru a výkonu 130 koní (96 kW), následují dvě verze šestnáctistovky - slabší má 180 koní (132 kW), silnější pak 225 koní (165 kW). V případě turbodieselů dostanete na výběr mezi motory 1.6 BlueHDi s výkonem 130 koní (96 kW) a 2.0 BlueHDi o výkonu 180 koní (132 kW).

Všechny uvedené agregáty jsou spojené s pohonem předních kol. DS však nabídne i čtyřkolku, bude ale pouze jako plug-in hybrid, který nabídne 300 koní.

Výrobce slibuje mimořádně komfortní svezení, o které se má postarat víceprvková zadní náprava a specificky nastavené odpružení s adaptivními tlumiči. Zajímavostí je funkce DS Active Scan Suspension, což je zjednodušeně řečeno systém monitorující nerovnosti na silnici.

Nepřehlédněte: Hyundai FE Fuel Cell: Vodíkové SUV ujede až 800 km na jedno natankování

Systém využívá kameru za čelním sklem a ve spolupráci se čtyřmi čidly světlé výšky a třemi akcelerometry dokáže měnit nastavení tlumičů u jednotlivých kol tak, aby auto vždy působilo pohodlně a jistě.

Nové DS 7 Crossback už si první zájemci mohou objednat, kdy ale vozy dorazí k zákazníkům, zatím není známo.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů