Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Druhý kolínský drobek se odhaluje. Toyota ukázala první fotku nového Ayga

Naše téma
Redakce | 19.02.2014
Toyota Aygo. | foto: Toyota
Praha - Jen pár dnů po prvním představení Peugeotu 108 se ukazuje i druhé z kolínských trojčat. Jenže zatímco francouzská automobilka rovnou ukázala celé auto a prozradila i několik podrobností, Toyota se zatím tváří tajemně a Aygo prezentuje částečně zahalené.
I tak je poznat jasný designový rukopis japonského výrobce. Přední část vozu se chlubí především ostrými liniemi, známými i z ostatních vozů Toyoty.

To je ale všechno, co víme, víc automobilka neprozradila. Není tedy například jasné, jestli se kolínská trojčata budou výrazně lišit i zadní částí nebo v interiéru. Kabinu jsme dosud neviděli ani u Peugeotu.

Můžeme však předpokládat, že především rozměry budou podobné jako v případě Peugeotu 108.

Ten na délku měří 3,47 a na šířku 1,62 metru. Rozchod kol činí 1425 mm vpředu, 1420 mm vzadu. Výhodou je také hmotnost jen 840 kilogramů. Zavazdlový prostor pak má objem 196 litrů se sadou na opravu pneumatik, 180 litrů pak s rezervním kolem. Sklopením zadních sedadel se přepravní kapacita zvýší na 750 litrů.

Peugeot 108 stojí na podvozku s přední nápravou typu McPherson a zadní s deformovatelnou příčkou z tvarované trubky. K dispozici jsou dva rozměry pneumatik: 165/65 R14 nebo 165/60 R15. Všechny kolínské vozy by mohly mít i stejné motory, ze zprávy od Peugeotu už víme, že jsou tříválcové a polykají benzín. Základem je jednotka 1.0 VTi (68 koní), která bude k dipozici s pětistupňovou manuální či robotizovanou převodovkou. Nabízena bude i úspornější verzi e-VTI o stejném výkonu. Nejvýkonnější motorizaci představuje 1.2 VTi s výkonem 82 koní. I tento tříválec spolupracuje s pětistupňovým manuálem.

Druhá generace Toyoty Aygo se oficiálně představí na autosalonu v Ženevě - stejně jako nový Citroën C1. Jeho podoba zatím zůstává tajemstvím.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů