Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Driftovací mód ve Focusu RS je podle Australanů nebezpečný. Chtějí ho zakázat

Naše téma
Redakce | 18.07.2016
Ford Focus RS. | foto: Ford
Nový Ford Focus RS má nejen spoustu výkonu, ale také speciální režim, který řidiči této ostré čtyřkolky usnadňuje jízdu smykem. Australští bezpečnostní experty však tuto funkci chtějí zakázat.
Je totiž prý podle nich nebezpečná. Podle informací z tamních médií se někteří experti na bezpečnost obávají, že řidiči budou speciální režim používat na veřejných silnicích a driftováním ohrožovat další účastníky provozu.

Dopravní experti proto vyzvali Ford, aby dosud prodané Focusy RS svolal do servisů a Drift Mode "deaktivoval". U nových aut by pochopitelně driftovací mód už k dispozici vůbec být neměl.

Ford se samozřejmě brání. Tvrdí, že důsledně informuje řidiče, že Drift Mode je určen pouze pro uzavřené a závodní okruhy.

Celá "kauza" tak může mít dokonce i soudní dohru. Pro úplnost zbývá dodat, že Ford už má s australskými požadavky na bezpečnost jisté zkušenosti. Nedávno totiž musel v novém Mustangu zakázat funkci Line Lock.

Po jejím zapnutí se zablokují přední kola, přičemž po přidání plynu nechá protáčet ta zadní. Auto tak stojí na místě a "pálí" zadní pneumatiky. Ani tento režim se ovšem Australanům nelíbil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů