Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dřevo už je příliš fádní. Bentley nabízí obložení interiéru z kamene

Naše téma
Redakce | 05.01.2016
Bentley nabídne dekory interiéru z kamene. | foto: Bentley
Automobilka Bentley představila zajímavou novinku pro zájemce o modely Continental a Flying Spur. Novinka má oslovit ty kupce, kterým dřevo a kov v kabině už připadají jako fádní a obyčejné materiály.
Obložení palubní desky z pravého dřeva je tradičně vnímáno jako luxusní prvek interiéru. Podobně to platí i u skutečného kovu či koženého čalounění.

V posledních letech zájemci mohou interiér luxusních vozů "vyšperkovat" například sklem, křišťálem nebo dekory z uhlíkových kompozitů. Bentley nyní přichází s dalším materiálem. Kamenem.

Bentley nabídne dekory interiéru z kamene.


Nejde samozřejmě o ledajaký otesaný kus kamene. Bentley používá specifickou břidlici a křemenec z indických lomů, přičemž vybere pochopitelně ty nejlepší kousky s nejzajímavější strukturou.

Samotné obložení pak vznikne odštípnutím menších kusů z většího kamene, vytvrzením skelným vláknem, spojením pryskyřicí a ručním vytvarováním a dobroušením do požadovaného tvaru.

O zpracování se stará divize Mulliner, která má na starost úpravu vozů značky Bentley podle individuálních přání zákazníků.

Bentley nabídne dekory interiéru z kamene.


Výsledný materiál pak výrobce označuje jako kamennou dýhu. A prý s ní má velké plány.

V současnosti ji Bentley za příplatek o zatím neznámé výši nabízí ve čtyřech barvách pro modely Continental a Flying Spur.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů