Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dodge Durango SRT je sedmimístná raketa. Stovku dá za 4,4 sekundy

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.02.2017
dalších 11 fotek
Dodge Durango SRT. | foto: Dodge
Dodge představil nejvýkonnější verzi svého sedmimístného modelu Durango. Varianta SRT se zařadí mezi nejrychlejší SUV světa.
Sám Dodge popisuje Durango SRT jako kombinaci praktičnosti prostorného SUV společně s výkonem a schopnostmi sedanu Charger SRT.

Celkem sedm lidí na palubě tak může cestovat opravdu závratnou rychlostí. Pod kapotou Duranga SRT najdete 6,4litrový osmiválec Hemi o výkonu 482 koní a točivém momentu 637 Nm. Ten zaručuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,4 vteřiny.

Opravdu působivé, když vezmeme v potaz, že celková hmotnost čítá 2,5 tuny. O hodnotě maximální rychlosti však bohužel nevíme nic, Dodge ji totiž nezvěřejnil.

Čtěte také: Challenger Demon bude monstrum s jedinou sedačkou a tlustým zadkem

Auto má samozřejmě pohon všech kol. Elektronika pak umí poslat až 70 procent výkonu na zadní kola v závislosti na jízdním režimu. Durango SRT má totiž i okruhový mód.

Pro lepší chlazení velkého motoru byl přepracován přístup vzduchu skrze přední nárazník a celkově má SRT mnohem agresivnější zevnějšek.

Čtěte také: Vybíráme z inzerce: Ojetý americký sen přímo do vaší garáže

Na podvozku používá adaptivní tlumiče od firmy Bilstein, které pracují s tužšími pružinami, a o brzdnou sílu se následně starají čtyřpístkové třmeny Brembo.

O praktičnost ale Durango SRT vážně nepřišlo. Kromě zmíněných sedaček ve třech řadách umí táhnout přívěs těžký až 3,9 tuny a dokonce má i systém vypínaní válců pro úsporu paliva.

Praktická už však moc není schopnost protáčet všechna čtyři kola na místě. Přesto se jí Dodge chlubí...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů