Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dodge chce ochránit zákazníky před předraženými Demony. Jde proti svým dealerům

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.06.2017
dalších 60 fotek
Dodge Challenger SRT Demon. | foto: Dodge
Jak už to u limitovaných sérií speciální modelů občas chodí, někdy si musíte u dealera tučně připlatit, abyste se vůbec dostali na čekací list. Tyto přirážky se však nelíbí automobilce Dodge, která chce zákazníkům u nového Challengeru Demon vždy zajistit nejnižší možnou cenu.
Dodge tak jde proti vlastním dealerům, kteří by se snažili na unikátnosti Challengeru Demon vytřískat nějaký ten dolar navíc. Dodávky vozů proto bude zajišťovat výhradně prodejcům, kteří Demon nabízejí za jeho standardní nebo dokonce ještě nižší cenu.

O sprintovací speciál s homologací na silnice je samozřejmě pořádný zájem, jelikož těchto Challengerů s výkonem 852 koní (626 kW), 1024 Nm točivého momentu a schopností pokořit hranici 100 km/h za 2,3 sekundy plánuje Dodge vyrobit pouze 3300 kusů pro USA a Kanadu.

Základní cena Demonu je na jeho schopnosti vcelku lidových 84 995 dolarů (v přepočtu přibližně 2 miliony korun). Není tak divu, že na limitované sérii se někteří prodejci snaží vydělat více, než by normálně měli.

Aby však dealeři vůbec obdrželi možnost prodávat Demon, museli v minulém roce prodat alespoň jeden Challenger Hellcat a Charger Hellcat, tedy ostré verze těchto aut.

Při prodeji Demonu se poté na straně dealera i automobilky podepíše souhlasný dokument o tom, že vůz nebyl prodán za vyšší než standardní cenu.

Ke všemu Dodge rozjel speciální informační linku pro zákazníky a dealery, kde se budou řešit výhradně záležitosti kolem prodeje/koupě Demonu. Jde o zákaznický servis, jaký byste asi u značky jako Dodge prostě nečekali.

Pokud se vám Demon zamlouvá, nedávno jsme teoretizovali nad tím, kolik by asi stálo dovezení jednoho kousku do Česka. Jestli chcete vědět více, pokračujte sem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů