Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dodge Charger SRT Hellcat je nejvýkonnější a nejrychlejší sedan na světě

Naše téma
Redakce | 16.08.2014
dalších 14 fotek
Dodge Charger SRT Hellcat. | foto: Dodge
Auburn Hills /FOTOGALERIE/ - Výkon přes 700 koní, zrychlení z nuly na stovku pod 4 sekundy a maximální rychlost 328 km/h. Díky těmto hodnotám se americký Dodge Charger SRT Hellcat může pochlubit titulem nejrychlejšího a nejvýkonnějšího sedanu planety. 
Zásluhu na tom má především pohonná jednotka, kterou novinka převzala od dvoudveřového Challengeru SRT Hellcat. Pod kapotou tedy trůní velký, kompresorem přeplňovaný osmiválec o objemu 6,2 litru, jehož výkon činí 717 koní a točivý moment dosahuje hodnoty 881 N.m. Síla motoru putuje na zadní kola přes osmistupňovou automatickou převodovku.

Nejsilnější Charger není žádná muší váha, jeho hmotnost se pohybuje kolem 2115 kilogramů, ale právě použitá jednotka se spolehlivě postará o obdivuhodné jízdní výkony. Podle výrobce zabere akcelerace z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) jen 3,7 sekundy a třeba čtvrt míli s pevným startem, oblíbenou americkou disciplínu, zvládne vůz jen za 11 sekund. Velký sedan je tak rychlejší než většina sportovněji zaměřených konkurentů.

Dodge Charger SRT Hellcat.


Dodge uvádí ještě jeden zajímavý údaj: na disciplínu "0 - 160 km/h – 0" Charger SRT Hellcat potřebuje méně než 13 sekund.

Stejně jako Challenger má i sedan adaptivní podvozek, výkonnější brzy Brembo a dvacetipalcová kola, která obouvají pneumatiky Pirelli P Zero. Vrcholné provedení vozu dostalo i několik sportovních doplňků karoserie, zaujmou především výrazné vstupy vzduchu k motoru a větší zadní spoiler.

Dodge Charger SRT Hellcat.



Nezvyklé také je, že k autu kupec dostane dva klíče. Černý má v sobě data pro běžnou jízdu, zatímco červený klíč vozu "přikáže" změnu nastavení pro ostřejší jízdu. A jen s ním bude mít řidič k dispozici plný výkon.

Do prodeje se Charger SRT Hellcat dostane v prvním čtvrtletí roku 2015, cena zatím oznámena nebyla. Předpokládá se ale, že rychlá novinka bude na americkém trhu stát v přepočtu kolem 1,2 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů