Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Divize užitkových Fordů může opět slavit. Letos navíc představí řadu novinek

Naše téma
Radek Pecák | 24.01.2022
dalších 24 fotek
Ford Transit Electric | foto: Ford
Již sedm let je Ford nejúspěšnější značka v oblasti užitkových vozů v Evropě, v loňském roce totéž platilo také pro území České republiky.
Zákazníci si v České republice  pořídili celkem 4 273 užitkových vozů značky Ford, což znamená první místo mezi dovozci s tržním podílem 11,3 %. Na druhém místě skončil Mercedes-Benz a třetí Renault.

Na obytnou verzi modelu Ford Transit Custom Nugget, kterou jsme podrobili testu, se můzete podívat do naší fotogalerie.

Uvedli to představitelé tuzemského zastoupení Fordu v rámci bilanční tiskové konference. "Úspěch užitkových vozů je pro nás nesmírně důležitý. Již sedmým rokem je Ford v užitkových vozech číslo jedna rámci Evropy, a my jsme velice rádi, že jsme tento úspěch zaznamenali také na českém trhu,“ říká Libor Beneš, Country Manager značky Ford pro Českou republiku. 

Více než polovinu z celkového počtu, což je přes 2 400 prodaných kusů, zaznamenaly nejoblíbenější modely Transit Custom a jeho varianta pro přepravu 8 až 9 osob, Tourneo Custom.  Legendární dodávka Transit, která je největším nabízeným modelem, zaznamenala na českém trhu v roce 2021 přes 1 000 registrací. Do rodiny užitkových vozů patří také pick-up Ranger (více než 500 registrací), včetně extrémní verze Raptor od divize Ford Performance.

Na výsledcích mají významný podíl i přestavby užitkových vozů. V České republice jsou to například hasičské Transity nebo speciálně upravené sanitní, vozíčkářské, chladírenské a další pracovní vozy. Samostatnou kapitolou jsou potom obytné a campingové přestavby a mobilní vestavby, typicky na modelové řadě Custom, které zažívají v posledních letech nebývalý boom.

„Přestavby užitkových vozů Ford tvoří důležitou část našeho odbytu a jsou de facto dalším prodejním kanálem. Díky přestavbám se dostáváme do nových segmentů trhu a můžeme spolupracovat například se složkami integrovaného záchranného systému, o čemž svědčí i jubilejní 1500. hasičský Transit, který jsme minulý rok předali do služby,“ doplňuje Beneš.

Mezi letošní přírůstky do flotily užitkových vozů značky Ford budou letos patřit tři důležité novinky – nová generace Fordu Tourneo Connect, dlouho očekávaný elektrický Ford E-Transit a na závěr roku dojde ke generační obměně modelu Ranger.

„Se všemi letošními novinkami máme velké plány. Nové Tourneo Connect, moderní a praktický pěti – až sedmimístný rodinný vůz, bude k vidění u našich prodejců už na jaře. V létě poté vůbec poprvé představíme E-Transit, plně elektrickou dodávku s nejlepšími parametry na trhu. A koncem roku přijde úžasný nový Ranger, mimo jiné s naftovým šestiválcem o objemu 3 litrů,“ uzavírá Libor Beneš.

Ford plánuje letos představit také novou nejmenší dodávku, která bude vznikat v Rumunsku. Ta ale do prodeje zamíří až v roce 2023.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů