Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Když nevíte, co s penězi. V USA vám z Bentley postaví šestikolový pick-up

Naše téma
Daniel Fuglevič | 08.09.2017
další 4 fotky
Bentley Bentayga 6x6. | foto: newportconvertible.com
Šestikolový Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 už je bohužel vyprodaný, takže pokud byste rádi podobně šílený povoz s dalšími koly navíc, můžete se nyní obrátit na jistou americkou firmu. Ta sice nepoužívá techniku od Mercedesu, ale v podobném stylu vám upraví luxusní SUV Bentley Bentayga.
Newport Convertible Engineering (NCE) je kalifornská firma, která se specializuje na velice specifické přestavby vozů. Z jakéhokoliv auta umí vytvořit kabriolet, pak vám klidně z Range Roveru udělají kupé a rovněž nabízí řadu obrněných vozidel.

V takovém portfoliu se nyní neztratí ani Bentley Bentayga, které firma nabízí v konverzi na šestikolový pick-up. NCE přitom na svém webu luxusní SUV po designové stránce zrovna nechválí, takže bylo zřejmě ideálním kandidátem na transformaci do ještě většího monstra.

Informací o přestavbě je pomálu, skutečně postavený vůz ještě neexistuje, fotky jsou čistými ilustracemi a cenovku firma v žádném případě také nezveřejňuje. Podle všeho se tedy čeká na vůbec prvního zákazníka, který by velmi specifickou úpravu svého Bentley chtěl. A ne zrovna každému se chce asi řezat do SUV za minimálně 5 milionů korun.

Technicky můžeme pouze odhadovat, že by pod kapotou zůstal původní šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 608 koní (447 kW) a točivém momentu 900 Nm, nebo také slabší naftový osmiválec. Samozřejmě by došlo na pohon všech šesti kol, možná uzávěrky diferenciálů, portálové nápravy a další off-roadové vychytávky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů