Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další novinka od Opelu. Příští rok dorazí SUV Grandland X

Naše téma
Redakce | 22.11.2016
Opel Grandland X. | foto: Opel
Německá automobilka Opel plánuje na příští rok hned sedm novinek. Jednou z nich má být i kompaktní SUV, které se bude jmenovat Grandland X. Půjde o konkurenta vozům typu Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan či Seat Ateca.
Možná ale půjde po krku i větší Škodě Kodiaq. V souvislosti s novým crossoverem od Opelu se totiž spekuluje o sedmimístném interiéru, což by si jistě vyžádalo rozměry podobné právě novince od škodovky - tedy délku přes 4,6 metru.

Jestli Grandland X ale opravdu nabídne tři řady sedadel, se dozvíme až později. Opel zatím kromě prozrazení jména jen slíbil výborný výhled z kabiny do všech stran, snadné nastupování i vystupování a spoustu místa pro posádku i zavazadla. Auto má být komfortní a praktické.

Design pak prý kombinuje robustní styling s elegantními prvky. Uvidíme, jaká bude skutečnost, první fotografie vozu nám toho totiž o vzhledu bohužel mnoho neprozradí.

Opel chystá nové SUV jménem Grandland X.


Grandland X je součástí modelové ofenzívy značky Opel, v jejímž rámci automobilka uvede v letech 2016 až 2020 hned 29 nových modelů. Nový crossover přitom vstupuje do sílícího tržního segmentu: v rozmezí let 2007 až 2017 podíl vozů SUV na celkových prodejích nových vozů v Evropě vzrostl ze 7 na 20 procent.

Ještě před modelem Grandland X do prodeje zamíří Opel Crossland X, který se zařadí vedle současného crossoveru Mokka X do segmentu malých vozů. Zatímco Crossland X dorazí v prvním pololetí příštího roku, na větší Grandland X budeme čekat do podzimu.

ČTĚTE TAKÉ: Opel má na příští rok velké plány. Chce představit sedm novinek, z toho dvě SUV
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů