Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Další koncepty pro Tokio: Toyota ukáže i malý sporťáček a vodíkovou budoucnost

Naše téma
Redakce | 09.10.2015
dalších 19 fotek
Koncept Toyota S-FR. | foto: Toyota
Toyota se pochlubila dalšími koncepty, které představí na tokijském autosalonu. Blíže výrobě je rozhodně studie S-FR, která ukazuje, jak by mohl vypadat malý sporťáček této japonské značky.
S-FR je 3990 milimetrů dlouhé kupé s pohonem zadních kol a údajně lehkou konstrukcí. Toyota však k váze neuvedla bližší podrobnosti.

Zato hovoří o autě stvořeném pro radost z jízdy. Zatím neznámý motor je kvůli optimálnímu rozložení hmotnosti umístěn lehce za přední nápravou, skvělou ovladatelnost má podpořit také podvozek s nezávislým zavěšením. Nechybí šestistupňová manuální převodovka.

Koncept Toyota S-FR.



Interiér je poměrně jednoduchý, orientovaný na řidiče a nabídne prý prostor pro čtyři cestující.

Zatímco koncept S-FR vypadá poměrně "opravdově", druhá studie jménem FCV Plus ukazuje spíše vizi do budoucnosti.

Jde totiž o futuristicky vyhlížející vozítko, dlouhé jen 3,8 metru, které k pohonu využívá vodík, respektive palivové články, které chemickou reakcí vodíku a kyslíku vyrábějí elektrickou energii. Ta pohání čtveřici elektromotorů - každý z nich má na starost jedno kolo.

Koncept Toyota FCV Plus.



Kromě netradičního designu je na autě zajímavá možnost využít jej jako zdroj energie, například v době poruchy elektrické sítě. K vozu lze dokonce připojit externí nádrž s vodíkem.

Toyota chce na studii ukázat, jak by jednou automobily mohly být jako jakési mobilní "baterie" součástí energetické infrastuktury.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů