Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Od Poděbrad do Prahy přibudou řidičům na dálnici D11 dva pruhy

Naše téma
Miroslav S. Jilemnický | 26.01.2024
Dálnice D11, ilustrační foto. | foto: Deník / Michal Bílek
Dálnice D11 čeká v úseku od Poděbrad do Prahy rozšíření na tři pruhy. Podle Ředitelství silnic a dálnic budou moci řidiči jeden pruh navíc využívat v každém směru do roku 2032. Součástí stavby bude také nová mimoúrovňová křižovatka. 
Plán je rozdělen na čtyři části o délkách 10, 7, 10 a 6 kilometrů. Šest pruhů má být řidičům k dispozici až k lanovému mostu přes Labe nedaleko exitu 42 u Libice nad Cidlinou.

Stavět by se mělo mezi lety 2028 a 2032. Potřeba rozšíření dálnice je vyvolána mimo jiné vedením alternativní trasy D1 na Moravu využívající úsek D11 Praha – Hradec Králové. V době rozšiřování ze čtyř na šest pruhů v úseku Jirny - Poděbrady má už být hotova přestavba na šest pruhů v úseku Praha – Jirny.

Osm kilometrů dlouhý úsek se má upravovat v letech 2026 až 2028. „Kladné stanovisko EIA má už od roku 2017, pruh již dokonce fakticky existuje, stále se ale řeší podoba protihlukových opatření,“ uvedl místostarosta Nymburka Zdeněk Vocásek. Do roku 2027 má také na 3. kilometru dálnice vyrůst nová mimoúrovňová křižovatka Beranka.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů