Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dálnici měli za závodní dráhu a jeli téměř 200. Policie s pokutami nešetřila

Naše téma
Jana Kotalová | 15.11.2023
Z kontroly na D11. | foto: Policie ČR
Řidič lexusu jedoucího po hradecké dálnici 187 kilometrů v hodině překvapivě nebyl tím největším hříšníkem dopravních kontrol, které se na D11 konaly závěrem minulého týdne. Policisté se při nich podle Hradeckého deníku zaměřili nejen na dodržování povolené rychlosti, ale také na kontrolu vážení užitkových a nákladních vozidel. 
Na D11 ve směru na Prahu jelo vozidlo značky Lexux 187 kilometrů v hodině. Jeho řidič tak překročil povolených 130 kilometrů v hodině o 57 kilometrů. Jak uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová, řidiči nyní hrozí zákaz řízení až na rok. 

"Policisté 63letému řidiči sdělili, že se dopustil přestupkového jednání, s čímž souhlasil. Toto jednání postoupíme správnímu orgánu k projednání a řidiči hrozí zákaz řízení motorových vozidel na šest měsíců až jeden rok a peněžitý trest až 10 tisíc korun," řekla mluvčí.

Rychleji o 61 kilometrů jel po D11 24letý muž ve voze Volkswagen. Jeho jízdu, kdy po dálnici letěl 191 kilometrů v hodině, nenechali policisté bez povšimnutí. „Jelikož se jednalo o muže cizí státní příslušnosti a hrozila obava, že se bude vyhýbat řízení o přestupku, tak mu policisté uložili kauci 10 tisíc korun, kterou na místě zaplatil,“ doplnila Šárka Pižlová.

Dopravně bezpečnostní akce se netýkala pouze kontrol rychlosti. Krajští policisté zastavili na D11 tentokrát ve směru na Hradec Králové nákladní auto převážející na přívěsu tři motorová vozidla. 

„Při kontrole neměl 29letý cizinec vloženou kartu v tachografu a nízkorychlostním kontrolním vážením navíc vyšlo najevo, že překročil hmotnost jízdní soupravy. Za tyto přestupky policisté provozovateli uložili kauci v celkové výši 89 tisíc korun, kterou řidič uhradil. Ani řidič neodešel s prázdnou, v příkazním řízení mu policisté uložili pokutu ve výši pět tisíc korun za sociální předpisy a přetížené vozidlo,“ uzavřela Pižlová.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů