Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dálnici D1 na Vysočině zavře demolice starého mostu. Kudy povede objížďka?

Naše téma
František Vondrák | 14.03.2024
Demolice mostu nad dálnicí D1 u Řehořova. | foto: ŘSD ČR
Demolice mostu u Řehořova omezí o víkendu dopravu na vysočinské dálnici D1. Práce začnou v pátek 22. března v devět hodin večer a skončí v pondělí 25. března v sedm hodin ráno. V noci ze soboty na neděli bude uzavírka dálnice úplná. K dispozici budou vyznačené objízdné trasy.
Dálnice bude zavřená v úseku mezi EXIT 119 Velký Beranov a EXIT 134 Měřín od 21 hodin do nedělního rána.

Objízdná trasa pro vozidla do 3,5 t bude povede obousměrně po silnicích přes Zhoř, Stáj, Arnolec a Černou s tím, že v obci Arnolec se kvůli prudké a úzké zatáčce doprava rozdělí a směr Brno bude vedena k obci Jersín a odtud do Černé.

Po zbytek prací by měla být D1 průjezdná. „Provoz bude omezen pouze částečně a veden v režimu 1+1, tedy jedním pruhem ve směru na Prahu a jedním pruhem ve směru na Brno,“ sdělil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jiří Veselý.

Most na 127. kilometru je z roku 1979 a primárně sloužil k přesunu zemědělských strojů z Řehořova na pole. „Na základě provedeného  průzkumu z roku 2022 je mostní objekt zařazen k demolici. Hodnoty zatížitelnosti jsou tak malé, že most není schopen v budoucnu přenášet zatížení současného silničního ani zemědělského provozu,“ vysvětlil Veselý.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů