Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zprávy z Dakaru: Loprais vede. Daří se také Macíkovi. Romančík na motorce končí

Naše téma
Vlastimil Novotný, Pavel Mikeš | 08.01.2024
dalších 87 fotek
Účastníci Rallye Dakar zdolávají obrovské duny | foto: se svolením Roberta Balcara
Třetí etapa Rallye Dakar v kategorii kamionů byla v české režii. Jako první dojel Aleš Loprais, který se svým týmem vede. Druhý byl  Martin Macík, což mu vyyneslo průběžně třetí místo. Motocyklový jezdec Martin Michek je desátý. Jaromír Romančík měl ne motorce velké problémy již v neděli a podle všeho na Dakaru končí. Tým roudnické Buggyry se těší ze slibných výsleků, ovšem řeší i problémy s technikou. 
Aleš Loprais porazil prvního Van Kasterena o 16:10 minuty a v celkem vede o 3:15 minuty. Macík, jehož dělilo od vítězství 4:27 minuty, ztrácí po etapě z Davadmí do Salamíje 13:29 minuty. Podrobnosti o třetí etapě kamionů se dočetete ZDE.

V první desítce se drží také motocyklový jezdec Martin Michek, který zajel ve 3. etapě Rallye Dakar desátý čas a průběžně je i nadále desátý. Velké problémy měl už v neděli Jaromír Romančík. Podle všeho jeho jízda Dakarem v pondělí skončila. 

Piloti týmu Tatra Buggyra Racing si opět připsali dvě umístění v nejlepší desítce. Pascal de Baar s Tatrou Buggyra EVO3 obsadil čtvrtou příčku přesto, že pomohl na kola krajanovi Gerdu Huzinkovi. 

Buggyra na Dakaru ve 2. etapě:

Jaroslava Valtra v Tatře Phoenix potrápila navigace. V cíli byl na pátém místě. Následná penalizace ho však odsunula o dvě příčky zpět. Nováček Daniel Stiblík v druhé Tatře Phoenix byl dvaadvacátý. V celkovém pořadí je de Baar čtvrtý, Valtr hned za ním na páté pozici a Stiblík na 20. příčce. Více se dočtete ZDE.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů