Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dacia končí s "otvírákem". Od příštího roku budou její auta vozit nová loga

Naše téma
Radek Pecák | 18.06.2021
další 3 fotky
Nové logo Dacia | foto: Dacia
Značka chce být více spojována s přírodou, proto doplňuje paletu barev o přírodní odstíny.
I když se to dalo tušit po představení konceptu největší Dacie s označením Bigster, teprve nyní rumunská automobilka informovala, že mění své logo a znak.

Dvě písmena - D a C - tvoří podobu nového loga, které od druhé poloviny příštího roku budou vozit na svých přídích nové modely značky Dacia. Podle vydané tiskové zprávy znak přestavuje spojení D a C jakožto dvou dílů, které vytvářejí dohromady článek řetězu - symbol pevnosti a spojení. Logo vypadá skutečně moderně a jedná se tak o velkou změnu oproti současné podobě. Té někteří lidé přezdívali "otvírák".

Nové logo Dacia


Výhodou má být to, že vozy Dacia půjde nyní díky tomuto výraznému grafickému prvku snadno rozpoznat od ostatní automobilové produkce. Znak má také připomínant solidnost vozidel Dacia, které jsou každodenním společníkem pro miliony zákazníků.

Značka současně přetváří barevnou paletu využívanou pro svá vozidla. Soustředí se na spektrum kolem zelené khaki, což evokuje blízkost s přírodou. Dalšími přírodními barvami nyní budou terracota a písková. Navíc jsou tu další dvě barvy, které ale spíše doplňují sortiment - jasně oranžová a a jasně zelená. 

Na novou identitu s těmito logy budou autosalony prodejců, které dosud zdobí bílá a modrá barva, přecházet od začátku příštího roku. Na vozidlech se pak objeví od druhého pololetí.

Znamená to, že ani elektromobil Spring, ani modernizované SUV Dacia, ještě toto nové označení nedostanou. To se objeví až na budoucí vlajkové lodi, kterou bude velké SUV Bigster. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů