Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dacia chystá nový Duster. Dorazit má ale až v roce 2017

Naše téma
Redakce | 11.03.2016
Dacia Duster. | foto: Dacia
Dacia Duster se prodává už od roku 2010 a od té doby prošla jen drobnou modernizací v roce 2013. Rumunská automobilka ve vlastnictví Renaultu tak už musí chystat jeho nástupce.
Druhá generace oblíbeného SUV, které na některých trzích nese logo Renaultu (a například v Indii se vyrábí i jako Nissan Terrano), by měla být představena v příštím roce. Tvrdí to alespoň rumunský server Ziural Financiar s odvoláním na slova šéfdesignéra Renaultu a Dacie Laurense van den Ackera.

Ten však bohužel víc informací o novince neprozradil. Jisté je, že druhá generace dostane modernější a zřejmě i "hranatější" tvary, které budou více odpovídat aktuálními designovému směru značky.

Leccos by mohl napovědět i podzimní autosalon v Paříží, kde Dacia ukáže modernizované podoby modelů Logan a Sandero. V obou případech by mělo jít o výraznější omlazení v polovině životního cyklu. A právě Duster by mohl převzít použité designové prvky.

Dacia každopádně nemusí s novou generací Dusteru zase až tak moc pospíchat. I když je toto SUV, které v roce 2013 bylo třetím nejprodávanějším "esúvéčkem" na světě, na trhu už šest let, stále je o něj zájem.

Loni skupina Renault Group prodala 331 238 exemplářů, což z Dusteru dělá druhý nejúspěšnější model koncernu v roce 2015. Lépe si vedl jen Renault Clio (372 062 prodaných kusů).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů