Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Nová Corvette ZR1 dokáže šlehat opravdu monstrózní plameny z výfuku

Naše téma
Jan Zajíc | 07.12.2017
dalších 12 fotek
Plamen z výfuku Chevroletu Corvette ZR1. | foto: YouTube/Chevrolet
Už několik týdnů je jasné, že nový Corvette ZR1 není jen "pouhá" ostrá verze amerického sporťáku. Novinka je nejvýkonnějším Chevroletem v historii a kromě toho, že má vyšší výkon a lepší aerodynamiku, umí předvádět i parádní ohňostroj z výfukových koncovek.
O tom, že budou ZR1 v sériové podobě šlehat plameny z výfuku, se hovořilo už před představením. Tenkrát ale nikdo netušil, o jakém rozsahu se tady bavíme. Vše prozradilo až „tajné“ video na YouTube kanálu Chevroletu, které je sice veřejné, ale není možné jej zobrazit skrze vyhledávání.

Video vyštrachali až nadšenci na serveru Reddit. A kratičký klip ukazuje maskovanou Corvette ZR1 při testování na závodním okruhu. Jen co přidá řidič na rovině plný plyn, je na kameře zabírající výfukové koncovky vidět dlouhý modrobílý plamen, šlehající dobrých třicet centimetrů za auto.

Ten je výsledkem nespáleného paliva z bohaté výfukové směsi, hořícího až ve výfuku. Na pohled se jedná o trochu podobný efekt, jaký má přídavné spalování u proudových motorů.

Zbývá jen doufat, že i Corvetty ZR1 dodávané zákazníkům budou umět podobnou ohnivou show jako testovací prototyp.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů