Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Corvette Z06 má 650 koní. Jde o nejsilnější auto, jaké kdy Chevrolet stvořil

Naše téma
Redakce | 07.06.2014
dalších 19 fotek
Chevrolet Corvette Z06. | foto: General Motors
Detroit /FOTOGALERIE/ - Že bude vrcholné provedení nové Corvette hodně výkonné, to bylo pochopitelně zřejmé. Výsledek je ale nakonec ještě lepší, než se čekalo. Americký sporťák ve verzi Z06 totiž nabídne 650 koní. Žádné jiné sériově vyráběné auto od General Motors takovou porcí výkonu dosud nedisponovalo.
Chevrolet přitom ještě nedávno tvrdil, že Corvette Z06 bude mít motor produkující zhruba 625 koňských sil. Oficiální měření však skončilo překvapením a ukázalo se, že auto má výkon o 25 koní vyšší. Skvěle vypadá i točivý moment, který vrcholí hodnotou 881 N.m při 3600 ot/min.

Chevrolet Corvette Z06.


Devadesát procent "krouťáku" je přitom k dispozici mezi 2500 až 5400 otáček. A už při hodně nízkých 1500 ot/min je dostupných 678 N.m. To jsou skutečně mimořádná čísla. Skvěle vypadá i křivka výkonu, která plynule stoupá až ke zmíněným 650 koním v 6400 ot/min.

Zásluhu na tom má samozřejmě použitý motor. Technicky zajímavý osmiválec s označením LT4 má objem 6,2 litru a především mu pomáhá kompresor Eaton s kratšími rotory, než je obvyklé. Díky tomu se roztočí rychleji a zvládne až 20 tisíc otáček. Další zajímavé úpravy zahrnují například lehké titanové sací ventily, hliníkové písty, mazání se suchou skříní či výfukový systém z nerezové oceli.

Chevrolet Corvette Z06.



Všechnu tu sílu posílá na zadní kola buď sedmistupňová manuální převodovka, nebo nový osmistupňový automat s možností manuálního řazení pádly u volantu. Dynamické schopnosti zatím neznáme, ale Chevrolet je jistě prozradí brzy.

Chevrolet Corvette Z06.



Verze Z06 bude k dispozici jako kupé i jako kabriolet. Ceny výrobce dosud neprozradil, ale první kusy prý k majitelům dorazí snad už začátkem příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů