Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Co je nového v novém Golfu? První dojmy z vozu, který jsme zkoumali při premiéře

Naše téma
Radek Pecák | 25.10.2019
dalších 17 fotek
Logo také | foto: Radek Pecák
Volkswagen Golf osmé generace je v lecčems tradičním autem, v mnohém však předznamenává novou automobilovou éru.
Kdo znal Golfy minulých generací a půjde si v příštích měsících k dealerům značky vyzkoušet novou, již osomou generaci tohoto nejprodávanějšího evropského auta, může být v mnohém překvapen.

Zvenčí auto nepůsobí nikterak revolučně, zajímavé změny se ale odehrály v interiéru. V lecčems bude muset dokonce řidič změnit své návyky. Jeden detail za všechny - létě jsme byli ve vozech koncernu Volkswagen uvyklí zapínat vyhřívání zadního okna tlačítky na středovém panelu. Nyní to bude vlevo od volantu na plošce, kde jsou umístěny i spínače světel...

Jak to vypadá prakticky se můžete přesvědčit v naší fotogalerii, kde přinášíme pohledy i na další detaily auta.

Do výbavy se teď dostávají i věci, které si zjevně vyžádalai zákazníci, protože je má některá konkurence. Například klasický head-up displej, který umí údaje pro informování řidiče promítat na čelní okno. Dále třeba ergonomické sedačky (pyšnil se jimi zejména Opel) nebo prémiová audiosoustava. Teď může být od špičkového specialisty Harman&Kardon.

Hlavní novinkou však je nepochybně dotykové ovládání prakticky všeho. Třeba pod hlavním displejem (pochopitelně dotykovým, který bude ve standardu pro všechny nové Golfy) je ještě speciální lišta. Na ní lze tahem prstů upravovat teplotu požadovaného klimatizovaného vzduchu nebo měnit měřítko navigační mapy.

Po vzoru Passatu jsou výdechy ventilace v ozdobné liště


Některé detaily jsou sice méně podstatné, ale přesto zaujmou. Třeba volič automatické převodovky je spíše titěrný. Je to jakýsi kolébkový přepínač. Před něj se ještě vešlo startovací tlačítko - aby ladilo se vzhledem této partie interiéru, je v tomto případě obdélníkové. Přitom ve vozech s manuální převodovkou zůstalo kulaté..

Vzadu i pro dospělé
Loga (v nové podobě) jsou opět na svých místech uprostřed přídě a zádě. Novinkou je pak je malý nápis Volkswagen na středním sloupku karosérie.

I v Golfu, podobně jako třeba v nových Škodovkách, jižý odzvonilo klasickému velkému konektoru USB "A"- Nyní je v palubní desce i před zadními sedačkami k dispozici pouze čtveřice zásuvek USB C.

Golf zůstává praktickým rodinným vozem. Kufr je sice jen "tak akorát", ale odkládacích prostor je dostatek. Třeba i kapsy v zadních dveřích jsou solidně dimenzované a uvnitř polstrované.

Na opěradlech předních sedaček jsem si všiml dokonce trojice kapes. Ta klasická spodní je třeba na tablet, nahoru nad ní lze do menších kapsiček dát třeba mobilly.

Místo vzadu není vůbec špatné ani pro více vyrostlé dospělé. Redaktor s výškou 186 centimetrů si zde (za stejně velkého řidiče) sedne s rezervou sedmi centimetrů před koleny s pěti centimetry vzduchu nad temenem hlavy.

Klimatizace může být ve voze třízónová, za loketní opěrkou se skrývá solidně velký otvor pro prostrčení delších předmětů z kufru. Ještě praktičtější rozdělení zadního opěradla v poměru 40:20:40 však k dispozici není.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů