Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Clarkson a May by prý Hammondovu nehodu nepřežili. Kvůli "figuře"

Naše téma
Dominik Valášek | 06.07.2017
dalších 20 fotek
Richard Hammond měl ve Švýcarsku ošklivou nehodu. | foto: The Grand Tour
Každý, kdo v životě viděl alespoň pár dílů starého Top Gearu, musel si povšimnout posměšných poznámek, které Jeremy Clarkson a James May sypou z rukávu na konto Hammondovy výšky. Při nějakých 170 centimetrech není Hammond právě čahoun, ale jak už to tak bývá, všechno zlé je k něčemu dobré.
Hammondovi totiž při jeho nehodě dost možná zachránila život právě nepříliš vysoká postava. Když se Hammond ve švýcarských Alpách vydal s tisícikoňovým elektrickým hypersportem Rimac Concept One mimo trať a skončil v kotrmelcích, měl dostatek místa nad hlavou a nehrozilo mu zlomení vazu či smrtelné zranění hlavy.

Jak je na fotkách havarovaného vozu vidět, Rimac obstál při nehodě poměrně důstojně. Kabina se nezhroutila, ovšem střecha vozu se při kutálení dolů z kopce přece jenom o kus posunula. Naštěstí tím, že má Hammond 170 centimetrů, vznikl mezi vrškem helmy a střechou auta prostor. Ten dost možná znamenal rozdíl mezi životem a smrtí.

V dané situaci ovšem Hammond vyvázl nanejvýš dobře a nehodu odneslo pouze zraněné koleno, které by mohl britský moderátor do říjnového vysílání nového The Grand Tour "rozchodit".

Raději ani nedomýšlet, jak by dopadla zbylá část moderátorského tria na Hammondově místě. Jeremy Clarkson by se se svými 196 centimetry do auta velmi pravděpodobně ani nevešel, ale James May by se 182 centimetry seděl v helmě nadoraz. Při nehodě s kotrmelci by potom i malý propad střechy mohl znamenat smrtelná zranění.

Zkrátka když už měl za dané situace a v daném voze někdo těžce havarovat, je velké štěstí, že to byl právě nejmenší Hammond. U jeho kolegů je totiž velmi pravděpodobné, že by nehodu vůbec nepřežili. Třeba se nad tím příště zamyslí, až si budou dělat srandu z Hammonda a jeho výšky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů