Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën představil nového zástupce řady DS. Luxusní sedan míří do Číny

Naše téma
Redakce | 21.12.2013
Citroën DS 5LS. | foto: Citroën
Paříž - Francouzská automobilka představila nový model luxusní řady DS. Sedan 5LS, vyráběný v závodu v čínském Šen-čenu, nenosí loga Citroënu, jméno výrobce chybí i v jeho názvu. V Číně, pro jejíž trh je novinka určena, je totiž DS svébytnou značkou.
Model DS 5LS podle Citroënu prezentuje novou tvář DS, která se přímo inspirovala u koncepčních vozů Numéro 9 a Wild Ruby. Je pro ni charakteristická především maska chladiče nazvaná „DS Wings", dvěma chromovanými prvky propojená s oběma světlomety. Chrom najdeme i na zádi kolem světlometů.

Citroën DS 5LS.



Karoserie může být oděna do devíti odstínů, z nichž jeden je nový – jde o hnědý odstín Nocciola s jemně třpytivými odlesky. V interiéru pak najdeme ušlechtilé materiály, jako je kov, dřevo či semi-anilinová kůže, a samozřejmě řadu elektronických pomocníků a komfortních systémů.

Citroën DS 5LS.



Pod kapotou vrčí přeplňovaná šestnáctistovka THP, na výběr jsou dvě rozdílné varianty. Slabší má výkon 160 koní, silnější pak 200. Motory jsou spřaženy s automatickou šestistupňovou převodovkou.

Citroën DS 5LS.



DS je v Číně plnohodnotnou značkou a sedan 5LS je druhým modelem DS, který se vyrábí v Číně. Prvním byl DS5, který se na tamní trh dostal letos v září, novinka dorazí v březnu příštího roku. Dvojici později doplní ještě plánované SUV.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů