Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Citroën odhalil nové luxusní SUV. DS 6WR se nejdřív začne prodávat v Číně

Naše téma
Redakce | 16.04.2014
DS 6WR. | foto: Citroën
Peking/Praha /FOTOGALERIE/ - Francouzská automobilka Citroën se prostřednictvím značky DS stále více soustředí na čínské zákazníky. Poslední novinkou pro stále rostoucí trh je luxusní SUV s označením 6WR.
A i když se bude vyrábět v čínském závodě ve městě Šen-čen, Citroën se chlubí, že vůz byl vyvinut v Paříži.

SUV, které vzhledem vychází z konceptu Wild Rubis (proto najdeme v označení novinky zkratku WR), je dlouhé 455, široké 186 a vysoké 161 centimetrů. Rozvor pak činí 273 centimetrů.

DS 6WR.



DS 6WR současně designově navazuje na současné modely řady DS, jež v Číně funguje jako samostaná značka. Na autě tak najdeme charakteristickou maska chladiče či světlomety se specifickou grafikou. Zaujme také velké množství chromovaných prvků.

Vůz bude nabízen jen s pohonem přední nápravy, schopnosti čtyřkolky má podle výrobce alespoň částečně zastoupit systém Grip Control. Mezi motory se objevují například přeplňované zážehové šestnáctistovky e-THP 160 a THP 200 se sekvenčním přímým vstřikováním, využívající vysokotlaké čerpadlo a turbodmychadlo typu Twin Scroll. Motory jsou spřažené se šestistupňovou automatickou převodovkou.

DS 6WR.


DS 6WR je už třetím modelem DS vyráběným v továrně v čínském městě Šen-čen. Na trh se dostane koncem roku, a to nejprve právě jen v Číně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů