Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čínská automobilka Qoros chystá v příštím roce expanzi do Evropy

Naše téma
Redakce, ČTK | 24.04.2014
Qoros 3 Sedan. | foto: Qoros
Peking - Čínský výrobce Qoros hodlá v příštím roce vstoupit na evropský trh. Značka, která patří izraelské firmě Israel Corporation a čínské automobilce Chery Automobile, však už v Evropě vozy prodává. Její zastoupení najdeme v Bratislavě.
Právě na slovenském trhu si mladá automobilka chtěla svou "účast" na starém kontinentu vyzkoušet. Qoros v Bratislavě prodává model 3 Sedan v nejvyšší možné výbavě, jeho cena činí 20 960 eur, tedy zhruba 575 tisíc korun.

Slovenský test se zřejmě povedl a místopředseda představenstva společnosti Volker Steinwascher, který v minulosti působil v německém automobilovém koncernu Volkswagen, potvrdil, že v roce 2015 Qoros vstoupí na další trhy v Evropě. I s novými modely.

Qoros 3 Hatch.



Společnost Qoros nyní na autosalonu v Pekingu vystavuje svůj nový model Qoros 3 Hatch. Ten by měl představovat konkurenci pro zavedené hatchbacky nižší střední třídy. Chystá se prý i malý crossover a kombík.

Qoros hovoří o vstupu na evropský trh již delší dobu. Firma se loni stala první čínskou automobilkou, jejíž vůz získal nejvyšší hodnocení v evropských nárazových testech. Sedan se dokonce stal nejbezpečnějším autem roku 2013 dle metodiky Euro NCAP. Právě nízká bezpečnost přitom byla v minulosti hlavní překážkou vstupu čínských aut do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů