Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Čím bude jezdit agent 007 v další „bondovce“?

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.11.2018
foto: Metro-Goldwyn-Mayer
Vybrali jsme pro vás naše nejžhavější kandidáty.
Příští rok započne natáčení v pořadí již 25. díl o Jamesi Bondovi, agentovi Jejího veličenstva s povolením zabíjet. Tento díl bude derniérou herce Daniela Graiga, který se objevil ve čtyřech předchozích dílech. Graig, coby James Bond, jezdil v mnoha zajímavých autech a nás pochopitelně zajímá, jakým vozem bude jezdit v dalším díle. Produkce filmu mlčí, a tak jsme se rozhodli udělat seznam potenciálních kandidátů.

1. Bentley Continental GT

V dnešní době hollywoodských trháků s Jamesem Bondem je tento agent spojován s automobilkou Aston Martin a je pochopitelné, že tato tradiční britská značka vznikého kultu náležitě využívá. Ale pokud znáte knihy Iana Fleminga, určitě víte, že například v knize Casino Royale James Bond jezdil 4,5litrovým Bentley „Blower“ z roku 1931. V knize Fleming zmiňuje, že Bondovo auto je jeho jediným koníčkem. Bentley se objevil také ve filmu „Srdečné pozdravy z Ruska“ z roku 1963 v podobě modelu Mark IV. Proč by to tedy nemohl být Bentley?



2. Aston Martin Vantage

Podle knih Iana Fleminga vystřídala Bentley značka Aston Martin v roce 1953, kdy Fleming vydal knihu Goldfinger. Změnu si vyžádali sami čtenáři, kteří autora série bombardovali dopisy, žádajícími pro Bonda odpovídající stroj. Fleming tedy Bonda posadil do modelu DB3, přičemž o 11 let později natočený film stvořil kult Jamese Bonda a Astonu Martin. Zde však už jezdil modelem DB5. A pakliže Bond bude i nadále jezdit automobily této značky, přikláníme se k tomu, aby to byl nový Vantage. Navzdory faktu, že má pod kapotou motor AMG.



3. Jaguar I-Pace

Možná čiré bláznovství, ale Jaguar Land Rover má se štábem okolo filmů s Jamesem Bondem vybudované dlouholeté partnerství a minimálně Jaguaru by to výrazně pomohlo. Jaguar se v současnosti potácí na hraně propasti, což v redakci neseme velmi nelibě. Takže bychom neměli žádných námitek, kdyby Bond jezdil elektromobilem I-Pace. Tichý, nenápadný, přesně jakým by měl být i agent 007.



4. Aston Martin DB10

Přestože se tohle auto objevilo už v předchozí Bondovce, máme za to, že nedostalo vůbec žádný prostor předvést svůj půvab. Od filmařů, kteří dostali k natáčení unikátní prototyp, bychom čekali větší respekt. Na druhou stranu, James Bond je tajným agentem, kterého v takto jedinečném automobilu málokdo přehlédne. Každopádně by se nám náramně zamlouval.



5. BMW Z4/Toyota Supra

Asi nejméně nepravděpodobná možnost, ale rozhodně podložená historií. Toyota se prezentovala ve filmu „Žiješ jen dvakrát“ z roku 1967 modelem 2000GT, BMW zase modely Z3 („Zlaté oko“) a Z8 („Dnes neumírej“). Tyto dva mnichovské sportovní vozy však ve filmech nedostaly mnoho prostoru, na rozdíl od legendární honičky s BMW 750iL.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů