Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chytrý elektromobil BMW i3 bude stát 900 tisíc korun

Naše téma
Redakce | 23.07.2013
dalších 7 fotek
BMW i3. | foto: BMW
Praha /FOTOGALERIE/ - BMW pokračuje v postupném odhalování detailů o novém elektromobilu BMW i3. Poslední zpráva se týká pořizovací ceny. Základní cena v České republice je stanovena na 900 000 korun.
Kromě samotného auta, jemuž jsme se podrobně věnovali už v článku "Elektromobil BMW i3 řeší malý dojezd motorem z motocyklu", od BMW dostanete také balíček služeb souvisejících s elektromobilitou, díky němuž bude čistě elektrické BMW i3 podle výrobce schopné pokrýt veškeré nároky svých majitelů na dopravu – a to i když budou potřebovat cestovat dále než jen do vzdálenosti 150 km. Právě tolik totiž činí udávaný dojezd v případě plně nabitých baterií.

Součástí je tedy například domácí nabíječka Wallbox, jejíž instalace se provádí přímo u zákazníka a současně s tím mu jsou nabídnuté speciální „zelené" tarify smluvních partnerů BMW i, poskytujících elektřinu z trvale obnovitelných zdrojů. Kromě toho má výrobce ve všech zemích, kde se modely BMW i prodávají, smlouvu s provozovateli veřejných dobíjecích stanic. Společnost pracuje na standardizaci dobíjení a na zahušťování sítě dobíjecích stanic.

BMW Group také pracuje na systému sdílení automobilů DriveNow, který má již více než 130 000 členů. Zákazníci současně budou mít pro dlouhé cesty v rámci půjčoven přístup k automobilům se spalovacím motorem. V neposlední řadě budou moci zákazníci využívat služby z programu ConnectedDrive a asistenční služby, například v případě vybití baterie, a budou mít přístup k nabídce služeb v oblasti financování, pojištění nebo mobilních služeb navržených přímo pro BMW i3.

Svoji mezinárodní premiéru BMW i3 oslaví 29. července paralelně v metropolích na třech kontinentech: v Londýně, New Yorku a Pekingu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů