Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chystané BMW X2 se ukázalo s maskováním. Bude další předokolkou BMW

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.08.2017
dalších 11 fotek
Maskovaný prototyp BMW X2. | foto: High Snobiety/BMW
Po stejnojmenném konceptu X2 je za dveřmi i produkční verze nového crossoveru od německé automobilky. Díky použité platformě zcela jistě nabídne standardně pohon předních kol - podobně jako třeba řada 2 Active Tourer.
Koncept BMW X2 se už nějaký ten rok zpátky ukázal na pařížském autosalonu. Už tehdy však vypadal velmi skutečně a o produkci dalšího crossoveru vedle sourozence X1 nebylo vůbec pochyb.

Fotky maskovaného prototypu nyní publikoval magazín High Snobiety, přičemž i touto formu lze odhadnout, že tvary a velikostí se nebude produkční X2 od konceptu zásadně lišit. Dále se předpokládá, že vůz využije stylistické prvky rovněž z X1.

Díky stejně platformě jako u modelů řady 2 Active Tourer, Gran Tourer a menšího crossoveru X1 tak bude nová X2 již čtvrtým modelem s pohonem předních kol v nabídce BMW.

Motorově by X2 tedy neměla ničím překvapit a pod její kapotou se určitě objeví současné přeplňované tříválce a čtyřválce, které dnes používá také Mini. Některé verze budou dále nabízet příplatkový systém pohonu všech kol a pochopitelně i paket sportovnějších dílů z divize M.

Nejslabší varianta 16d sDrive by tedy nabídla pohon předních kol a výkon 116 koní (85 kW), zatímco nejvýkonnější volbu zřejmě zajistí verze M35i či M40i s pohonem všech kol, automatickou převodovkou a výkonem 300 koní (221 kW).

Na oficiální představení BMW X2 nebudeme čekat dlouho, ukázat by se totiž mělo nejpozději v září na autosalonu ve Frankfurtu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů