Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet ukázal Corvette ZR1 Convertible. Ostrý roadster se vrací po 47 letech

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.11.2017
další 3 fotky
Chevrolet Corvette ZR1 Convertible. | foto: Chevrolet
Mnozí fanoušci budou možná překvapení, ale Chevrolet vcelku neplánovaně představil také otevřenou verzi nejostřejší Corvette ZR1. Oproti kupé se toho však moc nezměnilo. Pod kapotou najdeme nově vyladěný osmiválec a pořád se jedná o model, který překoná úžasných 320 km/h.
Vážně se jedná o docela nečekanou premiéru, jelikož verzi Convertible doteď nikdo příliš neočekával. Chevrolet otevřenou Corvette ZR1 nevyrobil už od roku 1970, kdy byla představena první generace této ostré varianty.

Pod kapotou se nalézá 6,2litrový osmiválec přeplňovaný kompresorem, který stejně jako v kupé produkuje 765 koní (563 kW) a 968 Nm točivého momentu. Přesný údaj zrychlení z nuly na 100 km/h automobilka opět nezmiňuje, ale měli bychom se dočkat času pod 3 vteřiny. Udávaná maximální rychlost je přes 320 km/h, u kupé se blíží až k 340 km/h.

Na výběr je pak spárování s automatickou osmistupňovou nebo manuální sedmistupňovou převodovkou.

Otevřeným verzím sportovních vozů se často navýší konečná hmotnost kvůli nutnému zpevnění šasi. ZR1 Convertible ovšem „přibrala“ jen 27 kg navíc, váží tedy celkem 1625 kg. Kompromitována by přitom neměla být ani torzní tuhost, která je podle Chevroletu obdobná jako u kupé.

Stejně je na tom otevřená ZR1 i aerodynamicky. Nabídka dvou balíčků výbavy zajistí buď nižší odpor vzduchu, nebo vyšší přítlak. Takzvaný „Low Wing“ balíček (nízké křídlo) má ZR1 zajistit co nejvyšší maximální rychlost, ačkoliv již vůči dosud nejsilnější Corvette Z06 přináší o 70 procent lepší přítlak.

U příplatkového balíčku ZTK Performance Package je už auto vybaveno předním splitterem a nastavitelným vysokým zadním křídlem „High Wing“, což vozu zajistí až 430 kg přítlaku při nejvyšší rychlosti.

Dále nechybí vyladěný podvozek s adaptivními tlumiči, lepší brzdy a v případě balíčku ZTK Performance i pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2. Uvnitř přibyly sportovní maličkosti ve stylu kvalitnějšího koženého polstrování, karbonového obložení či přímo karbonového volantu. Ve výbavě je nakonec kvalitnější audiosystém Bose nebo systém nahrávání jízdní telemetrie.

Cena Chevroletu Corvette ZR1 Convertible bude v přepočtu asi 2,6 milionu korun, tedy o trochu vyšší než u kupé za přibližně 2,5 milionu. Do prodeje půjdou obě verze na jaře příštího roku.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů