Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chevrolet letos uvede elektromobil Bolt. Slibuje dojezd 320 km a příznivou cenu

Naše téma
Redakce | 07.01.2016
dalších 8 fotek
Chevrolet Bolt. | foto: Chevrolet
Americká automobilka Chevrolet představila produkční podobu elektromobilu Bolt. Hatchback má zaujmout nejen slušným dojezdem, ale také bohatou výbavou a příznivou cenou.
Tohle všechno ostatně výrobce sliboval už loni, když představil stejnojmenný koncept. Sériové provedení se od něj základními tvary příliš neliší.

Zato interiér se proměnil výrazně. A je to pochopitelné, u studie byl značně futuristický. Palubní desce dominuje 10,2palcová obrazovka multimediálního systému MyLink. Jeho zajímavostí je například navigace, která byla přizpůsobena pro elektrický automobil. Po zadání cíle tak nabídne nejšetrnější cestu a zobrazí i nejbližší dobíjecí stanice.

Chevrolet Bolt.


Chevrolet se dále chlubí bohatou výbavou, která zahrnuje například bezdrátovou nabíječku pro telefon, USB konektory pro zadní sedačky, připojení k internetu prostřednictvím LTE, Wi-Fi hotspot, úsporné Bluetooth připojení, speciální mobilní aplikaci umožňující ovládat některé palubní funkce na dálku či v budoucnu funkci Gamification, která dovolí majitelům Boltů srovnávat mezi sebou svůj řidičský styl - samozřejmě z pohledu úspornosti.

O technice toho zatím automobilka mnoho nezveřejnila. Tvrdí však, že vůz na plně dobité baterie ujede asi 320 kilometrů. Údaje o kapacitě, době nabíjení nebo dynamice zatím neznáme.

Chevrolet Bolt.



Stejně tak Chevrolet neupřesnil prodejní cenu. Už v době odhalení konceptu se však spekulovalo o částce okolo 30 tisíc dolarů, což je podle dnešního kurzu asi 748 tisíc korun. Jen pro srovnání, podobné elektrické BMW i3 ve Spojených státech stojí nejméně 43 945 dolarů, tedy asi 1,1 milionu korun.

Nový Bolt se začne vyrábět v posledním čtvrtletí tohoto roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů