Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Chcete úsporný Rolls-Royce? Řešení najdete v Česku, na prodej je kus s dieselem

Naše téma
Jan Zajíc | 21.05.2018
dalších 7 fotek
Rolls-Royce Silver Spirit. | foto: Tipcars.com
Když už si kupujete velkou a luxusní limuzínu, pak asi neřešíte, jestli bude její spotřeba deset nebo patnáct litrů na sto. A když si kupujete Rolls-Royce, tak pak už asi z pohledu spotřeby neřešíte vůbec nic. Pokud by se však našel někdo, kdo by opravdu chtěl úsporný Rolls, je tu jedna možnost. V naší malé republice je totiž k prodeji poměrně zvláštní unikát.
Tento Rolls-Royce Silver Spirit z roku 1981 je sice hezké a zajímavé auto, ale normálně by na něm nebylo nic divného. Ani 170 tisíc najetých kilometrů asi nikoho nepřekvapí. To pravé překvapení přijde až zjistíte, že pod kapotou pracuje naftový motor.

Konkrétně je v útrobách uložen třílitrový šestiválec původem z Mercedesu, jehož výkon dosahuje 150 koní. Popis v inzerátu vtipně dodává, že se jedná o nejúspornější Rolls-Royce na světě. A že si místo nějakých 20 až 25 litry benzinu na 100 kilometrů vystačí s 10 litry nafty na sto.

Cena je stanovena na 420 tisíc korun. 

Rolls-Royce Silver Spirit se vyráběl mezi léty 1980 až 1998. Znát tento model můžete i jako Rolls-Royce Silver Spur, což však byla jeho prodloužená verze. Pod kapotou pracoval 6,75litrový osmiválec, který byl spojen s třístupňovou automatickou převodovkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů