Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Auto, které nikdo jiný mít nebude. V Česku je na prodej bláznivý street rod

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.04.2018
dalších 14 fotek
Street rod REO Flying Cloud 25. | foto: Advantage Cars
Na českých inzertních serverech občas najdete opravdovou zajímavost. I auto, které byste v našich končinách tak úplně nečekali. Třeba tento americký „street rod“, který v nabídce luxusního pražského prodejce Advantage Cars opravdu nejde přehlédnout.
Pokud vám staré předválečné vozy nic neříkají, tato upravená zelená mašina je původně model Flying Cloud 25 americké značky REO, která mezi léty 1905 až 1975 vyráběla v Michiganu osobní automobily a rovněž náklaďáky. Přímo tento čtyřdveřový kousek pak pochází z roku 1930.

Svůj věk ale díky kompletní přestavbě velmi dobře maskuje. Pod kapotou má ke všemu pořádnou strojovnu, která dle inzerátu pochází z Chevroletu Corvette, nabízí objem 8,2 litru a výkon kolem 500 koní (367 kW). Motor je spojen se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Došlo však i na špetku moderní techniky. Uvnitř je tedy klimatizace a taky rádio, které si sice tváří jako staré, ale jde o retro kousek s USB konektivitou. A přední náprava je už vybavena klasickými vinutými pružinami, na rozdíl od zádě, kde jsou stále listová pera.

Auto je kompletně renovováno a upraveno na zakázku, takže samozřejmě žádný podobný kousek (u nás rozhodně) na silnici nepotkáte. Najeto má ke všemu pouze 10 tisíc kilometrů a servis prý zajistí přímo technik, který auto stavěl.

Termín „street rod“ se v USA začal používat, jakmile původní éra závodění s „hot rody“ pomalu uvadala a lidé se rozhodli své upravené vozy používat i normálně na silnici/ulici – odtud pojmenování street rod. Zde už kromě motoru zahrnovaly modifikace na voze takřka všechno od podvozku, karoserie až po interiér.

Zelený „street rod“ je překvapivě nabízen u luxusního pražského prodejce Advantage Cars – tedy mezi Lamborghini, Ferrari či limuzínami Rolls-Royce. Cenově však mezi tuto společnost zapadá skvěle, připravte si lehce přes 3,8 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů