Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ceny benzinu a nafty jsou opět vysoké. Víme, kde se tankuje nejlevněji

Naše téma
Radek Pecák | 04.07.2018
Ceny PHM v Ostravě, 29. května 2018 | foto: Deník/Pavel Sonnek
V červnu sice cena pohonných hmot u tuzemských čerpacích stanic mírně klesala, od konce školního roku ovšem zase roste. Průměrná cena benzinu typu Natural 95 je teď na zajímavém čísle 33,33 Kč
Od minulé středy zdražil na pumpách v Česku pětadevadesátioktanový benzin v průměru o sedm haléřů a nafta dokonce o deset. Motoristé tak jsou obvykle nuceni platit za litr benzinu 33,33 Kč a za potravu pro vznětové agregáty 32,50 Kč. Uvedla to společnost CCS, která ceny paliv v České republice dlouhodobě sleduje.

Kdo cestuje po republice, měl by se v současnosti vyhnout tankování v hlavním městě. Zde jsou totiž jak nafta, tak i nafta nejdražší, a průměrná cena u stojanů je v případě benzinu 34,30 a u nafty 33,41 Kč za litr.

Benzin je relativně drahý (obvykle kolem 33,60 Kč) na Vysočině, v Olomouckém, Plzeňském a Středočeském kraji. Naopak za méně než 33 Kč lze tuto pohonnou látku koupit na pumpách v Jihočeském a Ústeckém kraji. Při tankování plné padesátilitrové nádrže se tak dá (v porovnání se zmíněnou Prahou) ušetřit i více než sedmdesát korun.

Podobná je situace také v případě dieselu. K drahým regionům patří kromě Prahy rovněž Vysočina, Plzeňský, Středočeský a Jihomoravský kraj. V Jihočeském byla v minulých dnech průměrná cena nafty jen dva haléře nad hranicí 32 korun a v Ústeckém kraji tři haléře. Poměrně příznivou cenovou hladinu lze nalézt také v Královéhradeckém a Karlovarském kraji.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů