Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cadillac ukázal nový crossover XT5, konkurenta pro BMW X3 či Audi Q5

Naše téma
Redakce | 06.10.2015
Cadillac XT5. | foto: Cadillac
Americká automobilka Cadillac už brzy pošle nové auto do poměrně našlapaného segmentu prémiových crossoverů. Začátkem příštího roku totiž začne prodávat model XT5, který míří proti rivalům typu Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLK či Lexus NX.
A i když je premiéra naplánována až na listopadový autosalon v Dubaji, výrobce už se pochlubil prvními obrázky.

Model XT5 v nabídce nahradí dosavadní SRX, nejprodávanější vůz této značky. Je však úplně nový, má novou platformu i zcela odlišný design, který odpovídá aktuálnímu směru automobilky. 

Cadillac XT5.


Vzhled je tedy poměrně výrazný a komplikovaný. Zejména přední část s velkou maskou chladiče a vertikálně vedeným světlomety vyhlíží nezvykle.

Informace o technice zatím nejsou k dispozici, ale i vzhledem k použité platformě C1XX se přepodkládá, že XT5 dostane jako základní motor přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, k dispozici však bude i atmosférický šestiválec o objemu 3,6 litru. Existence naftové verze pro evropský trh v tuto chvíli není jistá.

Cadillac XT5.


Zato se spekuluje o variantě s hybridním pohonným ústrojím.

Cadillac XT5 bude standardně vybaven pohonem předních kol, za příplatek však výrobce nabídne i čtyřkolku. Pravděpodobná je absence manuální převodovky, auto bude k dispozici zřejmě pouze s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Více informací se dozvíme nejpozději 10. listopadu, kdy začíná dubajský autosalon. Prodej je naplánován na začátek příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů