Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cadillac se chce prosadit v Evropě. Nabídne víc modelů, diesely i ostré verze

Naše téma
Redakce | 27.07.2015
Cadillac CT6. | foto: Cadillac
Cadillac, americký výrobce luxusních aut, se chce více zaměřit na Evropu. Plánuje proto rozšíření modelové řady, nabídku dieselových motorizací a také rozšíření dealerské sítě.
Cadillac je samozřejmě v současnosti na starém kontinentu přítomen, ale evropský trh chápe spíš jako okrajový, takže není příliš vidět. i proto tu prodá jen několik stovek aut ročně.

Podle Dana Ammanna, prezidenta koncernu General Motors, do kterého tradiční značka patří, se to však brzy změní. 

Aktuálně americká automobilka v Evropě prodává modely ATS, CTS, SRX a také velké SUV Escalade. Nabídka se však rozroste, Cadillac podle britského magazínu Autocar údajně plánuje do roku 2020 představit osm nových vozů.

Mezi nimi bude nová vlajková loď, která se postaví "nad" letošní novinku CT6. Konkurovat by měla zejména Mercedesu třídy S a BMW řady 7.

Strategie pro další roky pak prý počítá i s novým kompaktním sedanem a především trojicí "esúvéček". Právě oblíbená SUV by mohla být klíčem k úspěchu v Evropě. Zvlášť když automobilka počítá i s nasazením populárních naftových motorů.

S těmi však začne dřív - už u současných modelů ATS, CTS a SRX.

Kromě úspornějších "nafťáků" ale Cadillac chystá také nové ostré verze s tradičním přídomkem "V", které by se měly postavit vozům AMG od Mercedesu a "emkovým" modelům od BMW. Nejdříve mají dorazit 464koňový Cadillac ATS-V (jako kupé i sedan) a 640koňové CTS-V.

Plány má tedy tradiční prémiový výrobce velké. Zatím však není známé jejich načasování, v současné chvíli se totiž Cadillac snaží zejména oživit stagnující prodeje v domovské Severní Americe.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů