Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti testuje nástupce Veyronu. S 1500 koňmi na stovku zrychlí za 2 sekundy

Naše téma
Redakce | 27.04.2015
Bugatti už testuje nový Chiron, zatím jako mulu s podobou Veyronu. | foto: YouTube
Když se v roce 2005 objevil Veyron, vzbudil obrovské pozdvižení. Stejné to má být i s jeho nástupcem, chystaným na příští rok. Zřejmě se bude jmenovat Chiron a Bugatti slibuje ohromující stroj s fantastickými dynamickými schopnostmi. 
Podle informací britského magazínu Car si nástupce Veyronu ponechá osmilitrový šestnáctiválec, který ale pochopitelně dozná řady změn. Dostane například přímé vstřikování paliva, elektricky poháněná turbodmychadla a systém vypínání válců.

Výkon má vzrůst na neuvěřitelných 1500 koní a točivý moment na 1500 Nm. Poháněna samozřejmě budou všechna kola, síla motoru na ně poputuje přes sedmistupňový dvouspojkový automat.

Cílem je dosažení maximální rychlosti kolem 465 km/h a akcelerace z klidu na stovku za pouhé dvě sekundy. To jsou skutečně mimořádné hodnoty, které vozu určitě zajistí titul nejrychlejšího sériového auta na světě.

Bugatti se dušuje, že Chiron, pojmenovaný podle slavného závodníka Louise Chirona, nebude jen evolucí Veyronu. Novinka údajně dostane celých 92 procent nových dílů.

Kromě zlepšení dynamických schopností chce výrobce vůz zpříjemnit i pro každodenní použití. A například spotřeba má v kombinovaném cyklu činit "jen" zhruba 17 l/100 km.

Francouzská automobilka ve vlastnictví německého Volkswagenu už novinku testuje, zachycena byla nedávno například na Nürburgringu. Z přiloženého videa si však bohužel nemůžeme udělt představu o vzhledu. Bugatti totiž zatím zkouší prototyp s karoserií starého Veyronu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů