Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Britové vybrali nejhorší policejní auta světa. Patří k nim i vůz českých měšťáků

Naše téma
Jan Markovič | 29.06.2019
dalších 17 fotek
Řada vybraných vozů samozřejmě slouží ve Velké Británii | foto: Ford
Naopak pozitivně hodnotili Škodu Kodiaq RS, která se předvedla v barvách britské police.
Policejní auta jsou často velmi nudná. V Česku jezdí v barvách policie například Škody Octavia nebo Hyundai Tucson minulé generace, na Slovensku zase Kia Ceed. Ve Švédsku jsou to povětšinou Volva, v Německu vozy tamní výroby. Tu a tam se ale najde zajímavý policejní vůz, který oživí vozový park příslušníků.

Někdy je to docela extrém. Ostatně své o tom ví i česká policie, která od místního dovozce dostala na rok zapůjčené BMW i8. První kousek skončil za pár dní po předání v příkopě. I tak to byl pro mnichovskou značku solidní marketing, vyhledávání vozu BMW i8 na Googlu po nehodě rychle stouplo.

Hybridní sporťák od BMW ale ve výběru britského magazínu Auto Express neskončil. Přitom Britové vybírali nejlepší policejní vozy z celého světa. K nim pak přidaly naopak i ty nejhorší. Kromě Žigulíku z postsovětských zemí se ve výběru umístilo i auto české městské policie.

Českou stopu najdeme i mezi povedenými vozy. Britský magazín vyzdvihuje hned na začátku svého výběru Škodu Kodiaq RS (ve Velké Británii se prodává jako Kodiaq vRS). Vůbec, vozy britských policejních složek se ve výčtu objevují hned několikrát, od sportovního Fordu Focus RS po absurdní hypersport Caparo T1.

Není překvapením, že se do výběru dostala i auta z Dubaje. Tamní policejní složky mají oblibu v ostrých supersportech. V jejich barvách už jezdilo třeba Bugatti Veyron, řada vozů značky Ferrari nebo třeba Mercedes-Benz SLR McLaren. Dubajská policie však sama přiznává, že auta neslouží k běžné činnosti, ale spíš k propagaci v turisticky oblíbených částech města.

Naopak v Evropě najdeme země, kde se sportovní vozy používají celkem běžně. Třeba jako dálniční stíhači. V Německu to je Porsche 911, které známe třeba i ze seriálu Kobra 11. V Itálii zase tamní policisté využívají Lamborghini Gallardo.

V galerii si prohlédněte všechna policejní auta, která Auto Express vybral. Na konci najdete ta nejméně povedená včetně toho jezdícího v Česku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů