Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW Z4 a Toyota Supra prý nebudou dvojčata. Němci slibují mnoho odlišností

Naše téma
Dominik Valášek | 03.10.2017
dalších 14 fotek
Koncept BMW Z4. | foto: BMW
Již dlouhou dobu se celý svět automobilových nadšenců těší na příchod nových generací Toyoty Supry a BMW Z4. Obě automobilky na vývoji sportovních modelů spolupracují, ovšem BMW nyní jasně řeklo, že výsledná auta si budou podobná jen velmi, velmi vzdáleně.
V rozhovoru pro magazín Car Advice řekl šéf australského zastoupení BMW Group Marc Werner, že Z4 a Supra budou dva zcela unikátní vozy, lišící se vzhledem i jízdní charakteristikou. Situace, jakou známe například od vozů Toyota GT86 a Subaru BRZ, které se liší prakticky pouze v detailech, tak určitě nenastane.

„Co se designu týče, bude (Z4) absolutně unikátní. A nejen po stránce designu, ale i po stránce toho, jak se řídí. Jedná se o naprosto unikátní BMW produkt tak, jak to od něj očekáváte,“ nechal se slyšet Werner.

Co to tedy přesně znamená? Oba vozy si zachovají stejnou platformu, nosné části, pravděpodobně skelet karoserie a pravděpodobně i části podvozku. Vše okem viditelné se však citelně odliší a inženýři obou značek zapracují na vlastním designu a celkovém naladění vozu.

Podobu nové Supry zatím sice neznáme, nicméně koncept Z4, který představila německá automobilka na autosalonu ve Frankfurtu, byl v mnoha ohledech naprosto parádní. Nezbývá než doufat, že si sériový vůz ponechá z konceptu co nejvíc.

Poodhalena už byla také paleta motorizací. Verze od BMW dostane pod kapotu mimo jiné benzínový přeplňovaný dvoulitr o výkonu 194 koní (143 kW) a točivém momentu 320 Nm, a dále také větší třílitrový šestiválec s označením M40i. Očekáváme ovšem i plnotučnou sportovní variantu Z4 M a zřejmě dorazí i hybridní pohon.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů