Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW představilo nový crossover X2. Novinka chce "být cool"

Naše téma
Daniel Fuglevič | 26.10.2017
dalších 29 fotek
BMW X2. | foto: BMW
Německá značka konečně oficiálně odhalila dlouho očekávaný crossover X2. Ze současné řady modelů X vybočuje výraznějším designem, který připomíná spíše přerostlý hatchback.
Nový crossover BMW X2 má zákazníkům nabídnout po designové stránce lehčí odstup od současné modelové řady, a jak říká samo BMW, má „být cool“. Rozměrově je dokonce o něco menší než X1, přesto mají oba vozy shodný rozvor. Přesné míry ale zatím nebyly uvedeny.

Autu samozřejmě nechybí charakteristická rozměrná přední maska, na které se usídlily široké otvory pro přístup vzduchu, tedy masivní „ledvinky“ mřížky chladiče a světlomety s LED denním svícením. Zajímavostí na boku vozu jsou loga BMW, která si našla místo na širokých C sloupcích.

Konečný vzhled X2 budou ale stejně diktovat konkrétní verze od základní po M Sport a M Sport X. Novinka tak může dostat kola o rozměrech od 17 do 20 palců a po vzoru všech dnešních BMW také sportovní aerodynamický paket například s agresivnějšími nárazníky a dalšími stylovými prvky.

Uvnitř základní X2 najdeme látkové polstrování, tmavě stříbrné obložení, kontrastní prošívání a 6,5palcový displej infotainmentu. U vyšších verzí už bude k mání i kožené čalounění, obložení ve formě dřeva a hliníku, panoramatická střecha, ambientní osvětlení interiéru, barevný head-up displej a větší infotainment s 8,8palcovým displejem.

Motory pod kapotou X2 budou prozatím následující:

Varianta sDrive20i nabídne dvoulitrový čtyřválec s turbem, výkonem 192 koní (141 kW) a 280 Nm točivého momentu. Použita je sedmistupňová automatická převodovka a síla putuje na přední kola. Zrychlení z 0 na 100 km/h proběhne během 7,7 sekundy a maximální rychlost činí 227 km/h.

Naftové motory jsou zastupovány ve variantách xDrive20d a xDrive25d, přičemž obě využívají přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 190 koní (140 kW) a točivém momentu 400 Nm, respektive 231 koní (170 kW) a točivém momentu 450 Nm. Tady už je nabízena osmistupňová automatická převodovka a pohon všech kol. Zrychlení z nuly na 100 km/h je u výkonnější verze otázkou 6,7 vteřiny.

Další motorizace včetně například tříválcových verzí s manuální převodovkou, řady benzinových čtyřválců s pohonem všech kol a naftových verzí s pohonem jen přední nápravy se objeví v nabídce na začátku roku 2018.

Na českém trhu se nové BMW X2 objeví v březnu 2018. Již nyní je ale možné novinku předběžně objednávat. Cena bude startovat u nejslabší verze sDrive20i na 997 100 korunách, přičemž nejsilnější naftová xDrive25d bude stát od 1 142 700 korun. 

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů