Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW modernizovalo MPV řady 2. Mají novou výbavu a vyladěné motory

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.01.2018
dalších 13 fotek
BMW řady 2 Active Tourer a Gran Tourer. | foto: BMW
Po třech letech na trhu se dočkaly lehké modernizace rodinné varianty BMW řady 2. Změny přicházejí jak u verze Active Tourer, tak u většího Gran Toureru, přičemž hlavními body modernizace jsou rozšíření volitelné výbavy a vyladění motorizací po stránce úspory paliva a nižší produkce emisí.
Design praktické „dvojky“ se nijak zásadně nemění. Novinkou jsou trochu větší „ledvinky“ mřížky chladiče, rozměrnější otvory přístupu vzduchu v předním nárazníku, nové LED mlhové světlomety a další lehké úpravy, kterých si na první pohled zřejmě ani nevšimnete.

Vzhled může oživit dalších 13 odstínů karoserie a rozšířila se i nabídka designů litých kol ve velikostech od 16 po 19 palců. Uvnitř se objevují nové pohodlnější sedačky a další možnosti obložení v kombinacích s látkovým, koženým či alcantarovým polstrováním.

Pod kapotu BMW nasadilo vyladěné benzinové i naftové motorizace, které mají nyní zajistit lepší hospodárnost a snížit produkcí emisí. Nová je kliková hřídel, upraveno bylo časování ventilů i přeplňování tříválcových a čtyřválcových jednotek.

V nabídce jsou teď motory o výkonech od 109 koní (80 kW) do 231 koní (170 kW) pro Active Tourer, respektive 192 koní (141 kW) pro větší Gran Tourer. Všechny vznětové motory budou navíc od března vybaveny systémem SCR (selektivní katalytická redukce), který k efektivnímu snížení emisí oxidů dusíku využívá vstřikování roztoku močoviny (AdBlue).  

Volbu šestistupňové manuální či osmistupňové automatické převodovky nakonec rozšiřuje nová sedmistupňová samočinná převodovka. Automatické skříně navíc dostaly upravený volič rychlostních stupňů.

Ceník modernizovaných BMW řady 2 Active Tourer a Gran Tourer zatím nebyl zveřejněn. Ceny by se ovšem neměly výrazně lišit od současných verzí této modelové řady, která začíná na částce 672 100 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů