Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW konečně oficiálně odhalilo detaily ohledně nové generace M3

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.03.2019
Pravděpodobný vzhled nového BMW M3 | foto: archiv
Mnoho technických řešení si vypůjčí z větší M5.
Po měsících spekulací a nejrůznějších nepodložených informací máme konečně oficiální zprávy přímo od výrobce a některým se rozhodně líbit nebudou. Pod pokličku příprav nové generace oblíbeného sportovního sedanu nechal nahlédnout Carste Pries, šéf produktového plánování.

Podle očekávání se pod kapotou nového BMW M3 objeví nově vyvinutý zážehový přeplňovaný řadový šestiválec s objemem 3 litry. Stejný motor pohání nedávno představné duo BMW X3M a BMW X4M. Motor S58 v základním nastavení bude mít výkon 480 koní a 600 Nm točivého momentu, ve verzi Competition až 510 koní a stejný „krouťák“.

Nové BMW M3 bude čtyřkolkou, což už několikrát vyplulo na povrch jako neoficiální zpráva, a půjde o stejný systém, jako v případě M5. Puristé jistě zapláčou, ovšem vzhledem k tomu, jak tento systém funguje ve větším modelu, nemáme nejmenší obavy. A to ani o hmotnost, která v případě M5 mezigeneračně klesla.

M5 také daruje také elektrické řízení, ovšem překalibrované na menší hmotnost M3, která by se měla pohybovat někde okolo 1,6 tuny. Nedivili bychom se, kdyby byla lehčí, než M2 Competition. Z modelu M5 si M3 vezme také aktivní tlumiče a brzdový systém naopak od výše zmiňovaných sourozenců X3M a X4M. K dispozici budou také karbon-keramické brzdy.

Dobrou zprávou je, že podobně jako Porsche, také BMW hodlá nabízet ultimativní M3, která vyjede nejspíše pod označením CS. Puristicky zaměřená verze nabídne pohon všech kol a manuální převodovku.

Nové BMW M3 se objeví na podzimním frankfurtském autosalonu 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů