Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW chystá velké kupé řady 8. Brzy ukáže koncept, podívejte se na první obrázek

Naše téma
Jan Zajíc | 11.05.2017
Koncept chystaného BMW řady 8. | foto: BMW
Německá automobilka BMW oživí řadu 8. A stejně jako v případě modelu z let 1989 až 1999 půjde o velké luxusní kupé. Jak bude novinka vypadat, naznačí už brzy designová studie.
Tu BMW představí na letošním ročníku tradiční přehlídky Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Komského jezera v Itálii, který začíná 26. května 2017. Automobilka slibuje, že koncept přinese pohled na to, jak bude připravované BMW řady 8 vyhlížet. A zatím zveřejnila první obrázek, který poodhaluje siluetu.

Produkční verze velkého kupé by měla dorazit příští rok, výrobce tvrdí, že nabídne luxusně-sportovní charakter.

Čtěte také: BMW řady 1 a 2 obdržela facelift. Velké změny ale nečekejte

Přestože do premiéry vozu ještě zbývá dost času, leccos už o něm víme. Jako technický základ poslouží platforma aktuální řady 7, s níž "osmička" bude sdílet i některé motory, pravděpodobně dostane dvakrát přeplňovaný šestiválec i osmiválec. A vrcholem by mohla být varianta s V12 - také se dvěma turby. Všechny agregáty jistě budou spojeny s automatickou převodovkou a kromě standardního pohonu zadních kol BMW nabídne i čtyřkolku.

Velké kupé bude chtít konkurovat zejméně dvoudvéřové variantě Mercedesu třídy S. Tomu bude odpovídat i cena, která by se měla pohybovat nad hranicí 3 milionů korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů