Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW chystá řadu 9. Koncept nové vlajkové lodi představí v Pekingu

Naše téma
Redakce | 07.04.2014
dalších 6 fotek
Koncept BMW Gran Lusso. | foto: BMW
Mnichov/Praha /FOTOGALERIE/ - Německá automobilka připravuje novou vlajkovou loď. Řada 9 by se měla v prodeji objevit v roce 2016, ale už za dva týdny uvidíme, jak by mohla vypadat. BMW totiž na autosalon v Pekingu přiveze první studii.
Její podoba zatím zůstává zahalena tajemstvím, trochu se však očekává, že nabídne podobně elegantní linie jako loňská studie Gran Lusso. Koncept od slavného studia Pininfarina představuje velké kupé, jestli ale stejný počet dveří nabídne i řada 9, je otázkou.

Proti hovoří samotné označení vozu, BMW totiž dynamicky střižené vozy obvykle označuje sudou číslovkou. Na druhou stranu, sama automobilka toto pravidlo nedávno porušila modelem BMW 2 Active Tourer, což je rodinné MPV s pohonem předních kol.

Koncept BMW Gran Lusso.


Pro luxusní kupé pak hovoří skutečnost, že mnichovský výrobce auto, které by se mohlo postavit konkurentům typu Mercedes-Benz S Coupé či Bentley Continental GT, v nabídce nemá. Vůz stejné koncepce navíc prý chystá i britský Jaguar.

Koncept BMW řady 9 každopádně bude postaven na platformě pro novou řadu 7 (dorazí příští rok) a má naznačit nové pojetí interiéru v podání německé značky.

Koncept BMW Gran Lusso.


Na konkrétní informace a údaje si ale budeme muset ještě počkat. Pekingský autosalon začíná 20. dubna.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů