Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW 3.0 CSL Hommage je pocta závodní legendě. Místo hliníku sází na karbon

Naše téma
Redakce | 25.05.2015
dalších 14 fotek
BMW 3.0 CSL Hommage. | foto: BMW
Mnichovská automobilka se inspirovala ve své slavné minulosti a vzdala poctu závodní legendě 70. let. Moderní interpretace BMW 3.0 CSL byla jedním z hlavních lákadel přehlídky Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Komského jezera v Itálii.
Původní BMW 3.0 CSL bylo představeno v roce 1972 a vzniklo na základě kupé E9. Dostalo však řadu úprav, jak už naznačuje i zkratka v jeho jméně. Ta totiž znamená "Coupé Sport Leichtbau", tedy "kupé, sport, nízká hmotnost".

BMW 3.0 CSL nakonec bylo zásluhou hliníkové kapoty motoru, víka zavazadelníku a blatníků, oken z plexiskla a ořezané výbavy o 200 kilogramů lehčí než výchozí BMW 3.0 CS.

BMW 3.0 CSL Hommage.



Důraz na nízkou hmotnost výrobce kladl i u nové studie. Jen místo hliníku sáhl pro uhlíkových kompozitech či plastech zesílených uhlíkovými vlákny.




Na předchůdce navazuje i vzhled, zaujme především výrazný bodykit, vytažené blatníky a hned dva zadní spoilery. Přibyly však například chladicí otvory, příď vozu odpovídá aktuálnímu designovému směru značky, kola mají průměr dvacet palců a vnější zpětná zrcátka byla nahrazena kamerami.

BMW 3.0 CSL Hommage.


Interiér působí poměrně jednoduše a minimalisticky. Podle BMW je přítomné pouze to, co je absolutně nezbytné. Uvnitř najdeme karbon doplněný dřevěnou lištou, který přerušuje pouze malý centrální displej. Za volantem jsou umístěné jednoduše navržené digitální přístroje, například rychloměr, otáčkoměr, indikátor zařazeného převodového stupně a ukazatel řazení.

Pod kapotou se zřejmě ukrývá řadový šestiválec s elektromotorem, automobilka však o pohonném ústrojí této moderní pocty legendě nic bližšího neprozradila.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů