Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bezpečnostní prvky ve vozech Volvo se využívají

Naše téma
Redakce | 23.12.2012
Bezpečnostní prvky ve vozech Volvo | foto: Volvo
Stockholm – Průzkum mezi řidiči automobilů Volvo ukázal, že většina z nich již využívá bezpečnostní technologie svého vozu a shledává je užitečnými.
Švédská automobilka Volvo má mezi výrobci aut pověst jedné z nejlepších, co se týká bezpečnosti jízdy. Zároveň ale také poukazuje na to, že když její technologie řidiči plně nevyužívají, jsou jim prakticky k ničemu.

Studie Ústavu pro bezpečnost na silnicích (IIHS) tak zkoumala hned 500 majitelů vozů Volvo, kteří ve svých automobilech bezpečnostní technologie předcházející nehodám mají.

„Většina z nich nám potvrdila, že jsou za tyto moderní systémy rádi," prozradila viceprezidentka IIHS Anne McCarttová a dodala, že řidiči zároveň i oceňují výhody těchto technologií.

Přibližně polovina dotazovaných uvedla, že ve svých vozech používá tempomat, 89 procent z nich pak navíc zapíná i funkci detekce, která řidiče upozorňuje, že auto jedoucí před nimi je už příliš blízko.

Naopak příliš se neosvědčil systém varující řidiče při přejetí plné čáry. Průzkum ukázal, že mezi řidiči tato funkce příliš oblíbená není, a to jednak proto, že se zapne už když projíždění například úsekem, kde probíhá nějaká stavba či práce na vozovce, jednak také v případech, kdy řidič přejíždí z pruhu do pruhu, ale zapomene zapnout signalizační ukazatel.

Proto hned 69 procent všech řidičů tento systém raději vypnulo a nepoužívá jej.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů