Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley Mulsanne dostal speciální verzi. Inspiroval se u Rolls-Royce

Naše téma
Jan Markovič | 19.12.2019
další 3 fotky
Bentley Mulsanne ve speciáln eidici | foto: Bentley
Auto má na karoserii ručně malovanou zlatou linku. Právě tou se dosud chlubila hlavně konkurenční britská značka.
Mulliner je zakázkovým oddělením britské automobilky Bentley. Právě to se nyní postaralo o unikátní edici top modelu Mulsanne, která je určena primárně pro čínský trh. Vznikne jen v 15 kusech za blíže nespecifikovanou cenu, dá se ale předpokládat, že bude dražší než klasický model, který vyjde na částku přesahující 10 milionů korun.

Speciální Bentley Mulsanne totiž dostane něco, čím se až dosud chlubil zejména jeho konkurent Rolls-Royce. Tato automobilka totiž zaměstnává muže, který na vozy ručně maluje linky. Nyní se podobná linka objevila i na Mulsanne, jde o zlatý proužek, který krásně navazuje na jeden z jeho dvou tmavých laků – černá Black Velvet nebo modrá Onyx.

Zevnějšek auta dál zdobí 21palcová litá kola se 14 rameny. Auto dostalo také novou masku chladiče přímo ze zakázkové výroby. Auto má také na zadním sloupku štítek s britskou vlajkou. Je ale tmavý tak, aby nerušil celkově klidný dojem z vozu.

Uvnitř pak najdete vytříbenou kůži. Na palubní desce je leštěné dřevo s intarzovaným vzorem Londýna a britské vlajky před spolujezdcem. Na sedadlech jsou zase výšivky speciální edice. Vzhledem k tomu, že se Mulsanne prodává už od roku 2010, zdá se, že se budeme se speciálními edicemi setkávat častěji. Automobilka potřebuje starý vůz oživit. A nebo už je na cestě nová generace?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů