Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Německý autoklub varuje před nebezpečnými dětskými sedačkami

Naše téma
Dominik Valášek | 03.08.2017
Selhání dětské autosedačky při čelním nárazu. | foto: YouTube/ADAC
Výsledky velkého německého testu dětských autosedaček zatím nejsou k dispozici v plném rozsahu, nicméně už nyní vyplulo na povrch důrazné upozornění týkající se dvou testovaných modelů. Ty totiž při testu zcela selhaly.
Pokud si myslíte, že je každá dražší dětská sedačka vždycky více či méně dobrou volbou, a že žádná nemůže drasticky selhat, mýlíte se. Německý autoklub ADAC ve spolupráci se společností Stiftung Warentest odhalil, že sedačka Recaro Optia se základnou SmartClick a model Jané Grand mohou při nárazu dokonce i zabít dítě.

Sedačka Recaro Optia se totiž při čelním nárazu rychlostí 64 km/h oddělila i s dítětem od základny a vydala se vstříc sedadlu spolujezdce před sebou. Je to navíc již podruhé, co tato sedačka selhala. Loni se model Optia oddělil při stejném nárazu ze základny Recarofix.

O něco méně hrozivý následek má selhání sedačky Jané Grand. U té nevydržely bezpečnostní prvky, kterými se sedačka kotví k uchycení isofix v autě. Sedačka se však v tomto případě naštěstí zcela neoddělila, ale zůstala viset na horním uložení. Firma Jané už sedačku stáhla z trhu a jala se přezkoumávat konstrukci svého výrobku a výrobní postupy.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů