Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejdražší SUV světa stojí 24 milionů korun. Váží jako náklaďák

Naše téma
Jan Markovič | 13.11.2019
dalších 8 fotek
Karlmann King | foto: Karlmann
Auto má zvenčí připomínat batmobil. Uvnitř je ukázkou absolutního nevkusu.
Když už Bentley nebo Rolls-Royce nestačí, existují ještě výrobci aut, kteří jsou ochotni za nemalé peníze postavit zákazníkovi unikátní stroj. Jedním z nich je i společnost Karlmann, jež vyrobila zřejmě nejdražší SUV na světě. Auto totiž se základní cenou začíná v přepočtu na 24 milionech korun, ale příplatková výbava ji může vyhnat třeba až na 70. Proč je tak drahý?

Vůz má unikátní design, který připomíná klasickou americkou „neviditelnou“ stíhačku. Jeho designér Luciano D’Ambrosio se chtěl ale nejvíce přiblížit batmobilu a nastavit na něj trochu diamantový vzhled. Výsledkem je obří auto, které je možné vybavit pancéřováním.

Vůz ovšem nemá žádné luxusní základy. Stojí na velkém americkém pick-upu Ford F-550. I proto váží téměř šest tun a pro provoz na evropských silnicích je tak potřeba řidičský průkaz C na nákladní auto. Pod kapotu mu bije 6,8litrový desetiválec o výkonu 420 koní. I tak ale nejde o žádného „rychlíka“, auto jede maximálně 140 km/h.

Za pozornost ovšem stojí interiér, který najdete v přiložené galerii. Jde zatím jen o návrhy, ale je na nich patrný cit pro nevkus. Na sedadlech je vidět krokodýlí kůže, standardní kůže pak může být v mnoha absurdních barvách. Tak trochu se ale zdá, že celý projekt je nápad člověka, který se rozhodl vylákat z bohatých lidí peníze za nesmyslné auto.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů